Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Julen står for døren – her kan du spare

Julen står for døren – her kan du spare

7. december 2016
Gå til nyhedsoversigt

Der er ingen tvivl om, at vi svinger dankortet mere end normalt, når julen står for døren. En gennemsnitlig dansk familie bruger ca. 5.000 kr. på julen. Der går ca. 3.000 kr. til julegaver og ca. 2.000 kr. til andre ting som juletræ, julepynt og julemad.

Julegaver - den største post i budgettet

Med 3.000 kr. er julegaver altså den klart største post i budgettet. Sidste år brugte vi i snit 463 kr. pr. gave. Så hvis man vil spare på sit julebudget, er gaverne det oplagte sted at sætte sparekniven ind. I kan fx blive enige om et julegavebudget, som alle kan være med på.

I kan også skære ned på antallet af gaver, så man giver fællesgaver – eller kun giver til børnene. I kan også købe gaverne brugt eller lave nogle af dem selv. Læs mere om det her.

Disse ting er blevet billigere

Til en rigtig jul hører også julemad, juletræ og julepynt - det løber hurtigt op. Men heldigvis er en lang række ”forbrugerpriser” på traditionelle juleting og julegaver blevet billigere i forhold til julen 2015, viser tal fra Danmarks Statistik:

Prisen på svinekød (flæskesteg) er faldet 5,6 pct., kartofler med 6,8 pct., børnetøj 7,2 pct., tøj til kvinder 6,6 pct. og tøj til mænd 2,4 pct. Smykker, som også er en populær gave, er faldet med 2,6 pct. Til gengæld er porto på breve steget med 82 pct., så det nu er noget dyrere at sende julekort!

Psst… Tip til julegaven

Vores julegave-undersøgelse fra sidste år viste i øvrigt, at tøj var det helt store ønske fra mændenes side. Tøj lå også på top-3 hos kvinderne.