Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation

Er du godt forsikret på skiferien?

2. februar 2015
Gå til nyhedsoversigt

Hvert år kommer ca. 10.000 danskere hjem fra skiferien med alvorlige skader. Undgå ubehagelige overraskelser og tjek din rejseforsikring inden afrejse. Brug eksempelvis et MasterCard med tilknyttet rejseforsikring.

Den er næsten sikker hver gang. Hver vinter møder du kolleger, familie eller venner, der kommer hjem fra en skiferie på krykker. Ifølge forsikringsbranchen er der 5-6 gange så stor risiko for at komme til skade på skiferien som på årets andre ferierejser. Godt 10.000 af de 400.000 danskere, som hvert år tager på skiferie, kommer ud for så alvorlige skader, at de får brug for deres rejseforsikring.

Omkring 2.000 af de alvorlige skader kræver ovenikøbet speciel hjemtransport, som typisk koster 20.000-50.000 kr. og i værste fald et langt dyrere ambulancefly til over 100.000 kr. Uden en rejseforsikring risikerer man altså en kæmpe regning, hvis uheldet er ude. En god rejseforsikring kan derfor være mindst lige så vigtig som ski, liftkort og varmt tøj.

I Arbejdernes Landsbank tilbyder vi en rejseforsikring i tilknytning til vores AL-MasterCard, som giver fuld dækning for de dele af rejseforsikringen, som det gule sundhedskort plejede at dække, bl.a. den meget dyre hjemtransport, hvor der gælder nogle helt særlige regler. Det er dog et krav, at alle rejsende medbringer det blå EU-sygesikringskort med på rejsen, og at man ved skader straks kontakter forsikringsselskabet IF.
På vores Gold- og Platinum-kort er almindelig skisport på rejsen også omfattet som en ulykkesforsikring, hvilket ikke er tilfældet på alle rejseforsikringer i branchen.

Afbestilling hele året rundt

MasterCard-rejseforsikringen har også en nyttig afbestillingsforsikring, som gælder alle årets rejser. På den måde er du garderet én gang for alle, så du ikke behøver at købe afbestilling for hver enkelt rejse. Der er mulighed for at tilkøbe dækninger, hvis du skal rejse længere end 60 dage, og hvis du gerne vil have afbestillingsforsikring på en specielt dyr rejse.

AL-MasterCard med tilknyttet rejseforsikring koster fra 795 kroner om året og indeholder blandt andet afbestillingsforsikring, betaling af hjemrejse og ubegrænset dækning af hospitals- og lægeudgifter. Den gælder ved ferierejser i hele verden af op til 60 dages varighed og dækker hele familien inklusiv børn til og med 23 år. Gold- (1.295 kr.) og Platinum-kort ((1.695 kr.) dækker også almindelig skisport på rejsen.

Forsikring gælder fra dag 1

Forsikringen træder i kraft fra den dag, vi registrerer din bestilling. Ikke først den dag, du modtager kortet.
Så du kan godt bestille kortet med den gode rejseforsikring og tage på ferie uden dit nye kort – og så alligevel have en gældende rejseforsikring. Hvis du ikke har modtaget dit nye kort før afrejse, kan du bare tage dit gamle kort med på rejsen, da det stadig kan bruges til betaling.
Rejsen behøver heller ikke være købt på MasterCardet, og det er heller ikke en forudsætning, at ejeren af kortet er med på rejsen. Familien kan rejse hver for sig og alle være dækket af forsikringen.

Du kan bestille et MasterCard i AL-Netbank eller via din filial, hvis du udfylder skemaet på vores hjemmeside. Læs mere.