Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation

Gylden mulighed for at sikre sig en historisk lav rente

15. oktober 2014
Gå til nyhedsoversigt

Så er der godt nyt til dig, der skal have refinansieret dit boliglån pr. 1. januar 2015, for renterne er historisk lave. Husk dog at se dig for, inden du vælger låntype. Priserne på de enkelte lån har nemlig ændret sig, og det kan være, at du med fordel kan vælge et andet lån, end du har været vant til.

I december skal 40.000 boligejere hos Totalkredit have ny rente på deres boliglån. Er du en af dem, skal du senest 31. oktober have truffet beslutning om, hvilket lån du vil fortsætte med. Og det behøver ikke nødvendigvis være samme låntype, som du har i dag. Totalkredit har nemlig ændret priserne på boliglån, så der er god grund til at tænke sig ekstra godt om, inden du træffer dit valg.

F1 bliver dyrere end F3 

Totalkredits ændrede priser påvirker især F1 eller F2 lån – både med og uden afdragsfrihed. Faktisk er forventningen, at F3-lånet bliver billigere end F1-lånet. Det tyder nemlig på, at renten på F1-lånet lander på 0,5 procent, F3 på 0,4 procent og F5 på 0,7 procent. Med andre ord slipper du med en lavere rente, selvom du låser renten i længere tid.

Renteloft bliver markant lavere 

Hvis du er én af de 10.000 kunder hos Totalkredit, der skal have nyt renteloft, er der godt nyt til dig. Udover at du kan forvente et markant lavere loft, end du har været vant til tidligere, vil rentetillægget, du betaler for at have loftet, højest sandsynligt være meget lavt. Således vil et renteloft gældende i 5 år være på blot 2,5 procent, mens rentetillægget formentlig vil lande på mellem 0,15-0,20 procent. Et renteloft i 10 år er på 4 procent, og rentetillægget vil her ende på mellem 0,30-0,35 procent.

Helt nyt lån fra Totalkredit 

Hvis du fortsat ønsker den lavest mulige rente på dit boliglån, har du mulighed for at vælge Totalkredits helt nye lån: F-kort. Lånet adskiller sig fra F1-lånet ved, at det får tilpasset renten hvert halve år, selvom obligationerne bag lånet kun skal udskiftes hvert tredje år. Det er en af årsagerne til, at dette lån er billigere for dig end F1-lånet.

Mulighed for fast lav rente i mange år frem 

Hvis du ønsker endnu større sikkerhed i din privatøkonomi, kan et lån med en fast rente være den rigtige løsning for dig. På den måde er du sikret en historisk lav rente de næste 30 år, pt. er renten på fastforrentede lån 2,5 procent.

Tal med din rådgiver 

I resten af 2014 og i hele 2015 er der favorable rabatter at hente på visse boliglån hos Totalkredit. Kontakt din lokale filial og få overblik over dine muligheder og træf det bedste valg for netop din økonomi.