Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
AL MarkedsNyt - Uge 20

AL MarkedsNyt - Uge 20

21. maj 2021
Gå til nyhedsoversigt
  • Undervejs i ugen dykkede aktiemarkederne, mens renterne momentvist steg. Anledningen var lige dele blanding af inflationsfrygt og referat fra den amerikanske centralbanks seneste rentemøde, som viste drøftelser om nedtrapning i opkøbene. Set for ugen som helhed slutter aktier og renter imidlertid tæt på udgangspunktet fra ugens begyndelse.
  • I dag har vi også fået en pivfrisk melding fra de europæiske indkøbschefer med PMI-læsningen. Euroområdets PMI stiger fra 53,8 i april til 56,9 i maj, hvilket klart slår forventningerne og er det højeste i 39 måneder. Det vidner om, at den europæiske økonomi er gået i genopretnings-mode. Stigningen er især drevet af servicesektoren, som har været hårdest ramt i krisen. Industrien buldrer ufortrødent videre.
  • Dansk økonomi skrumpede med 1,5 procent i 1. kvartal. På trods af den negative vækst går meget i den rigtige retning for dansk økonomi i øjeblikket. Den seneste gode udvikling betyder, at vi i vores nye prognose opjusterer vores forventninger til dansk økonomi. Vi ser nu vækst på 2,8 procent i 2021 mod tidligere 2,1 procent (januar-prognose). Til næste år forventer vi vækst på 3,5 procent, hvilket vil være den højeste vækst siden 2006.

Læs mere her

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVE HER