Hjælp dine børn med at dele arven

5 grunde til at lave testamente

Opret et testamente med TestaViva
- det er nemt, sikkert og gratis for alle

Alt for mange danskere tager ikke stilling til, hvad der skal ske med arven og værdierne den dag, de ikke er her længere. Og det er kun et fåtal af danskerne, der i dag har skrevet testamente.

> Få 5 gode grunde til at skrive testamente

Gode råd til den vigtige samtale

5 grunde til at skrive testamente

Fakta

Et testamente er et dokument, der garanterer, at dine efterladte får det, du ønsker, at de skal have. På den måde kan du være med til at sikre, at dine nærmeste kan klare sig økonomisk og eksempelvis blive boende i jeres fælles hjem, efter din død.

Tag hul på den vigtige samtale

Det kan være svært at tale om, men det er væsentligt i rette tid at få taget hul på den vigtige samtale og lavet et testamente. For testamentet er en måde at drage omsorg for dem, du holder af – så de får ro og klarhed til at bearbejde sorgen over at miste dig i stedet for at bekymre sig om økonomien eller slås om arven.

Nemt og gratis at oprette testamente

Med TestaViva kan du nemt oprette et juridisk gyldigt testamente – på få minutter og helt uden omkostninger. På testaviva.dk kan du også tilpasse dit testamente lige så ofte, som du ønsker.

Du får automatisk besked, når testamentet bør efterses

Du bør løbende efterse og evt. opdatere dit testamente i takt med, at dit liv ændrer sig, idet dine ønsker i forhold til testamentets indhold helt naturligt også ændrer sig.

Tager dit liv ny form, for eksempel hvis du får børn eller skifter partner, får du automatisk besked fra TestaViva om, at du bør se dit testamente igennem og evt. opdatere det.

Gå til TestaViva.

En ægtepagt er et dokument, der slår fast, hvem der overtager hvilke værdier, hvis I skulle gå fra hinanden. Det er en god måde at beskytte den relation, I har fået som ægtefæller - også efter I har besluttet at gå hver til sit.

Tag hul på den vigtige samtale

Ægtepagten er for mange tabubelagt at tale om, måske fordi ægtepagten ofte bliver brugt i de situationer, hvor den ene part ønsker at sikre sig den formue, som vedkommende tager med sig ind i ægteskabet. Men en ægtepagt kan også omfatte værdier, som I har købt eller køber sammen - for eksempel en bolig eller bil.

Selvom det kan være svært at tale om, er det væsentligt i rette tid at få taget hul på den vigtige samtale og lavet ægtepagten – ikke mindst i lyset af at over halvdelen af alle ægteskaber før eller siden ender med en skilsmisse.

En skilsmisse er ofte en kombination af knuste drømme og usikkerhed, og med en ægtepagt fjerner du usikkerheden om, hvordan I deler værdierne mellem jer. Det kan gøre det lettere at komme videre efter en skilsmisse, da det ofte er lettere at acceptere en fordeling, som man i sin tid selv var med til at bestemme.

Nemt og gratis at oprette ægtepagt

Med TestaViva kan I nemt oprette en ægtepagt – på få minutter og helt uden omkostninger. På testaviva.dkkan I også tilpasse jeres ægtepagt lige så ofte, som I ønsker.

Du får automatisk besked, når ægtepagten bør efterses

I bør løbende efterse og evt. opdatere jeres ægtepagt i takt med, at jeres samliv ændrer sig, idet jeres ønsker i forhold til ægtepagtens indhold helt naturligt også ændrer sig. Tager samlivet ny form, for eksempel hvis I får børn, får I automatisk besked fra TestaViva om, at I bør se ægtepagten igennem og evt. opdatere denne.

Gå til TestaViva.

Alle, der køber en ejendom sammen, bør lave en samejekontrakt. Det gælder, uanset om I er ægtefæller, kærester, venner eller søskende. Ægtefæller er dog mere beskyttet ved lovregler end andre relationer.

Med en samejekontrakt får I afklaret, hvilke regler der skal gælde for samejet. Det vil sige, at I aftaler på forhånd, hvordan jeres fælles bolig skal deles, hvis I en dag ikke skal eje den sammen længere – for eksempel i forbindelse med en skilsmisse.

Tag hul på den vigtige samtale

Vi ved, det kan være svært at tale om, men det er væsentligt i rette tid at få taget hul på den vigtige samtale og lavet en samejekontrakt – ikke mindst i lyset af at over halvdelen af alle ægteskaber før eller siden ender med en skilsmisse.

Samejekontrakten er en god præventiv måde at bevare en fin relation til dine nærmeste, også selvom I senere træffer beslutning om at gå hver til sit. Både fordi alle parter er med til at indgå aftalen om fordelingen af den fælles bolig, og fordi aftalen bliver indgået, inden der bliver slået skår i parforholdet og uoverensstemmelserne bryder ud i lys lue. 

Nemt og gratis at oprette samejekontrakt

Med TestaViva kan I nemt oprette en juridisk gyldig samejekontrakt – på få minutter og helt uden omkostninger. På testaviva.dk kan I også tilpasse jeres samejekontrakt lige så ofte, som I ønsker.

Du får automatisk besked, når samejekontrakten bør efterses

I bør løbende efterse og evt. opdatere jeres samejekontrakt i takt med, at jeres samliv ændrer sig, idet jeres ønsker i forhold til kontraktens indhold helt naturligt også ændrer sig. Tager samlivet ny form, for eksempel hvis I får børn, får I automatisk besked fra TestaViva om, at I bør se kontrakten igennem og evt. opdatere denne.

Gå til TestaViva.

Har du en pensionsordning eller en eller flere forsikringer, der kommer til udbetaling, når du dør, eksempelvis en gruppelivsforsikring, bør du altid lave en begunstigelseserklæring - også selvom du har lavet testamente. Dit testamente afgør nemlig ikke, hvem der arver din pension – det gør begunstigelseserklæringen.

Dine efterladte får hurtigere udbetalinger

Med en begunstigelseserklæring vælger du, hvem der skal modtage udbetalinger fra både forsikrings- og pensionsselskaber, når du dør. Hvis du ikke har begunstiget nogen på din pensioner eller forsikringer, kan det tage over et år og nogle gange endnu længere tid, før dine efterladte modtager udbetalingerne. Begunstigelseserklæringen er således en måde at sikre dine efterladte en hurtig udbetaling udenom boet.  

Når I ikke er gift

Mange tror fejlagtigt, at samlevende automatisk arver pensionen efter hinanden. Men sådan forholder det sig ikke, særligt ikke hvis din pensionsordning er oprettet før 1. januar 2008. I det tilfælde modtager din samlever kun udbetalingerne fra din pensionsordning, hvis du har begunstiget vedkommende med navn. Er din pension oprettet efter 1. januar 2008, arver din samlever kun din pension, hvis I lever op til en række kriterier.

Tag hul på den vigtige samtale

Vi ved, det kan være svært at tale om, men det er væsentligt i rette tid at få taget hul på den vigtige samtale og lavet en begunstigelseserklæring – ikke mindst i lyset af at 45 % af de danske børnefamilier er sammensat på andre måder end den traditionelle kernefamilie.

Nemt og gratis at oprette begunstigelseserklæring

Med TestaViva kan du nemt oprette en juridisk gyldig begunstigelseserklæring – på få minutter og helt uden omkostninger. På testaviva.dk kan du også tilpasse begunstigelseserklæringen lige så ofte, som du ønsker.

Du får automatisk besked, når begunstigelseserklæringen bør efterses

Du bør løbende efterse og evt. opdatere begunstigelseserklæringen i takt med, at dit liv ændrer sig, idet dine ønsker i forhold til begunstigelsens indhold helt naturligt også ændrer sig. Tager dit liv ny form - for eksempel hvis du og din samlever går hver til sit - får du automatisk besked fra TestaViva om, at du bør se begunstigelseserklæringen igennem og evt. opdatere denne.

Gå til TestaViva.

Fordele for alle

Med TestaViva tilbyder vi følgende fordele:

  • Opret testamente, ægtepagt, samejekontrakt og andre vigtige dokumenter - nemt og helt gratis
  • Gem dine vigtige dokumenter digitalt og sikkert med NemID
  •  automatisk besked fra TestaViva, når dit liv har ændret sig, og dine dokumenter bør efterses og evt. opdateres

Fordele for kunder i Arbejdernes Landsbank

Er du kunde i Arbejdernes Landsbank, kunde hos AL Finans eller medlem af et LO-forbund, tilbyder vi følgende ekstra fordele:

  • Få op til fem timers juridisk rådgivning hos TestaViva - helt gratis

Hør mere om fordelene i Arbejdernes Landsbank

Ja tak, jeg vil gerne ringes op af en rådgiver og høre mere om at blive kunde

Dine oplysninger behandles fortroligt og vil kun blive anvendt i forbindelse med dit ønske om at blive kontaktet for et uforpligtende møde. Ønsker du at blive kunde hos os, beholder vi dine oplysninger. Ellers sletter vi dem efter 3 måneder. Du kan læse mere om bankens behandling af dine personoplysninger på al-bank.dk/persondata.