4 råd til at lægge et budget, der holder

4 råd til at lægge et budget, der holder

Har du ofte stået sidst på måneden og undret dig over, hvor pengene er forsvundet hen? Så er du ikke den eneste. Hver tredje dansker lægger ikke budget for privatøkonomien, viser undersøgelse af Epinion for Arbejdernes Landsbank. Men et budget er både en god og effektiv måde at få overblik over sin økonomi. Her er 4 råd til et budget, der holder.

1. Opret et budget i din netbank

Du gør alting nemmere for dig selv ved at oprette dit budget i din netbank. Udover at du kan gemme budgettet i netbanken og dele det med din rådgiver, kan du nemt opdatere det hver gang, din økonomi ændrer sig. Til budgettet kan du knytte betalingsserviceaftaler og andre overførsler, så du sikrer, at alle poster kommer med. 

Få hjælp til dit budget

2. Hvad får og bruger du af penge?

I budgettet udfylder du med dine indtægter og udgifter. Din indtægt er naturligvis din løn, men kan fx også være SU, boligsikring eller børne- og ungeydelse.

Dine udgifter består af dine faste udgifter - som er dem, du typisk betaler via din budgetkonto, fx husleje, forsikringer og lån. Samt dine variable udgifter - som er dit forbrug af mad, tøj og fornøjelser. Netop fordi de variable udgifter svinger, kan de ofte være lidt sværere at få sig et overblik over. Her er din kontooversigt i netbank rigtig god til at skabe overblikket for dig.

3. Se dit forbrug efter i sømmene

Hvis dit budget ikke er i balance, bør du gennemgå dine udgifter med en tættekam. En klassiker er at droppe abonnementet til det lokale Fitnesscenter, hvis du alligevel aldrig sætter dine ben i centret. Måske har dine TV-vaner ændret sig, så du kan nøjes med et abonnement på Netflix i stedet for en fuld TV-pakke. Det kan også være, at du kan blive bedre til at planlægge dine madindkøb og bruge alle resterne i stedet for at købe ind flere gange om ugen. 

4. Pas på kviklån og dyre impulskøb

Der findes et hav af muligheder for på meget kort tid at låne penge eller købe ting på udsalg eller afbetaling. Dog er det sjældent, at kortsigtede løsninger er en god ting for din økonomi på lang sigt. For eksempel er renterne og gebyrerne på de nemme og hurtige kviklån ofte meget høje. Derudover løber ting købt på afbetaling ofte op i langt flere penge, end den pågældende ting egentlig er værd.

Hør mere om dine muligheder hos os

Som studerende kan du hos os bl.a. få en gratis uddannelseskonto, gratis AL-Mastercard Cash eller Visa/dankort samt gratis netbank og mobilbank. Ring til os på 38 48 48 00 og hør mere om fordelene. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8-20 og weekend 10-16. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.

Dine oplysninger behandles fortroligt og vil kun blive anvendt i forbindelse med dit ønske om at blive kontaktet for et uforpligtende møde. Ønsker du at blive kunde hos os, beholder vi dine oplysninger. Ellers sletter vi dem efter 3 måneder. Du kan læse mere om bankens behandling af dine personoplysninger på al-bank.dk/persondata.