Gå til indhold PrivatPrivat BetaErhvervAL-KontoKigDigital signering Gå til navigation
Pension

Pension

Selvom din pension ligger langt ude i fremtiden, og du ikke tænker så meget over det i dag, så har du måske alligevel nogle ønsker til, hvordan dit liv skal være, når du går på pension. Uanset hvordan du måtte ønske at dit liv som pensionist skal forløbe, er det vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvad der skal til, for at du kan have den levestandard, du gerne vil.

Hvis dine ønsker skal indfries, er det afgørende, at du i god tid får planlagt din økonomi. Det giver både dig og din familie tryghed.

Folketinget har vedtaget nye lovændringer på pensionsområdet, som trådte i kraft den 1. januar 2018.

Aktuelt: Se de nye pensionsregler

Hvor meget skal jeg indbetale til pension?

Det er individuelt, hvor mange penge, der er behov for at spare op til en pensionsopsparing. Dit behov for at spare op til pension afhænger af flere ting:

  • Dit ønske og behov til indtægt i pensionsalderen
  • Hvornår du forventer at gå på pension – for eksempel når du fylder 65 år
  • Hvor gammel du er, når du begynder at indbetale til din pension.

Jo ældre du er, når du begynder din pensionsopsparing, jo mere skal du indbetale hver måned for at undgå for stor nedgang i din levestandard som pensionist. Derfor anbefaler vi, at du begynder at spare op så hurtigt som muligt.

I Arbejdernes Landsbank anbefaler vi, at du som udgangspunkt sikrer dig en pensionsopsparing på 70 % af din nuværende løn. 

Hvilken pensionsopsparing skal jeg have?

Du kan vælge mellem 3 typer af privat pensionsopsparing

Ved at kombinere de 3 typer af pensionsopsparing, kan det hjælpe dig til at få de økonomiske muligheder du gerne vil have i din pensionsalder.

Pension er også en forsikring

Når man taler om pension, vil de fleste tænke på deres alderdom. Men en pension er mere end blot at sikre din økonomi, når du bliver pensionist. Det kan også være en forsikring af dig selv og dine nærmeste familie økonomisk, hvis du bliver uarbejdsdygtig inden pensionsalderen eller mister livet. 

I Arbejdernes Landsbank kan du vælge mellem en række forsikringer, der sikrer dig, din ægtefælle/samlever og evt. børn økonomisk. Læs mere om vores personforsikringer.

Få personlig rådgivning om pension

Ønsker du at få mere at vide om pension, de nye regler og dine muligheder, er du velkommen til at kontakte din rådgiver direkte eller ringe til os på 38 48 48 48 - vi står klar alle hverdage kl. 8-20 og weekend 10-16. Du kan også udfylde formularen herunder - du hører fra os inden for to hverdage.

Dine oplysninger behandles fortroligt og vil kun blive anvendt i forbindelse med dit ønske om at blive kontaktet for et uforpligtende møde. Ønsker du at blive kunde hos os, beholder vi dine oplysninger. Ellers sletter vi dem efter 3 måneder. Du kan læse mere om bankens behandling af dine personoplysninger på al-bank.dk/persondata.

Kontakt

Kontakt

Selvbetjening

Selvbetjening