Gå til indhold PrivatPrivat BetaErhvervAL-KontoKigDigital signering Gå til navigation
Hvornår du bør overveje at investere

Hvornår du bør overveje at investere

Investering er meget andet end aktier på rutsjetur og risiko for tab af store summer. Faktisk kan investering sagtens vise sig at være relevant for dig og din daglige økonomi.

Grundlæggende handler investering nemlig om pleje af din opsparing, så du undgår, at administrationsomkostninger, lave renter og inflation langsomt gør den mindre værd.

Din opsparing er ikke kun de penge, du har placeret på opsparingskonti og i pensionsordninger. Din opsparing kan også være friværdien i din bolig eller i materielle ting, du ejer.

Vi anbefaler

  • at pensionsmidler er investeret i værdipapirer, så de ikke mister værdi. og fordi der typisk er mange år til, at pengene skal udbetales.
  • at penge, der står på en opsparingskonto, som du ikke planlægger at bruge her og nu, investeres i værdipapirer, så de ikke mister deres værdi.
  • at du har en kontant reserve, svarende til et halvt års faste udgifter, stående på en almindelig opsparingskonto.
  • at du sparer op og investerer i det rigtige "skattemiljø" for at opnå lavere beskatning af afkast.

Derfor er det vigtigt at optimere sin formue

Det er vigtigt, at du som minimum fastholder værdien af din formue, fordi …

  • Vi lever længere. – Den gennemsnitlige levetid i 2015 er for mænd 78,6 år og for kvinder 82,5 år. For 20 år siden lå gennemsnittet for mænd på 72,9 år, mens den for kvinder var 78 år. (Kilde: Danmarks Statistik)
  • Vi stiller større krav til vores tredje alder. Vi er aktive pensionister med mange interesser – rejser, fritidsinteresser, restaurantbesøg, bil og bolig osv. Det koster flere penge.
  • Der er stor usikkerhed om de offentlige ydelser. – Hvad kan vi forvente at få i f.eks. folkepension? 
  • En god økonomi sikrer dig større uafhængighed og større fleksibilitet i din hverdag.

Book et møde

Invester en time i din fremtid.

Ved at have en plan og sammensætte din formue rigtigt, kan forskellen i sidste ende være flere hundrede tusinde kroner.

Når først du er gået på pension, så er det slut med den regelmæssige lønudbetaling - der kommer ikke flere penge ind på kontoen - og så er det for sent at ændre væsentligt på din opsparing. Løbet er kørt.

Få personlig rådgivning om investering

Ønsker du at få mere at vide om investering og dine muligheder, er du velkommen til at kontakte din rådgiver direkte eller ringe til os på 38 48 48 48 - vi står klar alle hverdage kl. 8-20 og weekend kl. 10-16. Du kan også udfylde formularen herunder - du hører fra os inden for to hverdage.

Dine oplysninger behandles fortroligt og vil kun blive anvendt i forbindelse med dit ønske om at blive kontaktet for et uforpligtende møde. Ønsker du at blive kunde hos os, beholder vi dine oplysninger. Ellers sletter vi dem efter 3 måneder. Du kan læse mere om bankens behandling af dine personoplysninger på al-bank.dk/persondata.

Kontakt

Kontakt

Selvbetjening

Selvbetjening