Gå til indhold PrivatPrivat BetaErhvervAL-KontoKigDigital signering Gå til navigation
Før du investerer

Før du investerer

Inden du går i gang med at investere, er der nogle overvejelser, som du skal gøre op med dig selv.

For det første skal du være bevidst om, at investering altid er forbundet med en vis risiko - jo højere afkast du forventer, desto større risiko må du ofte være villig til at løbe. Vi anbefaler derfor, at du altid rådfører dig med banken.

For det andet afhænger din succes som investor af, om du er afklaret omkring:

  • Hvilke midler investerer du for?
  • Hvornår får du brug for dine penge?
  • Hvilke krav stiller du til afkast/risiko?
  • Hvordan bliver afkast fra investeringer beskattet?
  • Har du behov for løbende at få udbetalt penge i investeringsperioden?
  • Hvor meget ønsker du selv at pleje din investering?
  • Har du kendskab til - og måske erfaring med - obligationer, aktier mv.?

Rådgivning

Ønsker du vores rådgivning i forbindelse med dine investeringer, udarbejder vi i fællesskab en investeringsprofil. En investeringsprofil siger bl.a. noget om,

  • hvor stor en risiko du vil løbe
  • din investeringshorisont er kort eller lang
  • hvor stort dit kendskab til investering er.

Du kan læse mere om de forskellige muligheder, vi tilbyder her. Og så er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os via din netbank, på mail eller telefon. Find din nærmeste filial.

Information om investering

Er du interesseret i selv at investere, eller blot holde dig orienteret om finansnyheder, kan vi anbefale, at du går ind på siderne under Finansnyt.

Her finder du et bredt udsnit af information om investering og analyser af aktie- og obligationsmarkederne, herunder bl.a. generelle beskrivelser af værdipapirer, de nyeste nøgletal fra ind- og udland samt analyser af aktieselskaber og renteudviklingen.

Du kan også læse mere om forskellen på aktier og obligationer her.

Få personlig rådgivning om investering

Ønsker du at få mere at vide om investering og dine muligheder, er du velkommen til at kontakte din rådgiver direkte eller ringe til os på 38 48 48 48 - vi står klar alle hverdage kl. 8-20 og weekend kl. 10-16. Du kan også udfylde formularen herunder - du hører fra os inden for to hverdage.

Dine oplysninger behandles fortroligt og vil kun blive anvendt i forbindelse med dit ønske om at blive kontaktet for et uforpligtende møde. Ønsker du at blive kunde hos os, beholder vi dine oplysninger. Ellers sletter vi dem efter 3 måneder. Du kan læse mere om bankens behandling af dine personoplysninger på al-bank.dk/persondata.

Kontakt

Kontakt

Selvbetjening

Selvbetjening