Aktiesparekonto

Aktiesparekonto

En Aktiesparekonto er en ny investeringsmulighed, der skal gøre det enklere og mere attraktivt at investere i børsnoterede aktier og aktiebaserede investeringsforeninger.

Med en Aktiesparekonto slipper du lidt billigere i skat end ved normal investering i aktier – nemlig med kun 17 % i afkastskat. Aktiesparekontoen beskattes efter lagerbeskatningsprincippet*.

Du kan fra begyndelsen af 2019 benytte dig af Aktiesparekontoen, og du kan indskyde op til 50.000 kr. i 2019. Aktiesparekontoen kan benyttes af de fleste – uanset størrelsen af din formue, om du er ny inden for investering, eller om det er et supplement til dine eksisterende investeringer.

Aktiesparekontoen består af en konto og et depot. Du kan handle via din netbank.

Fakta om Aktiesparekontoen

  • Alle privatpersoner med fuld skattepligt i Danmark kan oprette en Aktiesparekonto hos Arbejdernes Landsbank.
  • Aktiesparekontoen kan kun anvendes til frie midler.
  • Det er kun tilladt at oprette en Aktiesparekonto pr. person.
  • Loft for indskud i 2019 er 50.000 kr.
  • Du kan hæve og sætte ind på kontoen, lige så ofte du vil inden for indskudsgrænsen. Der kan investeres i børsnoterede danske og udenlandske aktier og aktiebaserede investeringsforeninger.
  • Afkastskat på Aktiesparekontoen er 17 % mod normalt 27/42 % og opgøres ved årets udgang efter lagerbeskatningsprincippet*.

Kontakt din rådgiver, hvis du ønsker at få mere information om Aktiesparekontoen eller oprette en Aktiesparekonto.

* Lagerbeskatningsprincippet: Det vil sige, at du årligt bliver beskattet af gevinster både på værdipapirer, du har solgt i årets løb, og værdipapirer du stadig investerer i. Tab på dine investeringer kan fremføres til fradrag i gevinster på Aktiesparekontoen i kommende år. Tab kan ikke fradrages i gevinster fra andre investeringer uden for Aktiesparekontoen.

Få personlig rådgivning om investering

Ønsker du at få mere at vide om investering og dine muligheder, er du velkommen til at kontakte din rådgiver direkte eller ringe til os på 38 48 48 48 - vi står klar alle hverdage kl. 8-20 og weekend kl. 10-16. Du kan også udfylde formularen herunder - du hører fra os inden for to hverdage.

Dine oplysninger behandles fortroligt og vil kun blive anvendt i forbindelse med dit ønske om at blive kontaktet for et uforpligtende møde. Ønsker du at blive kunde hos os, beholder vi dine oplysninger. Ellers sletter vi dem efter 3 måneder. Du kan læse mere om bankens behandling af dine personoplysninger på al-bank.dk/persondata.