6 gode råd: Sådan får du mere ud af dine penge

6 gode råd: Sådan får du mere ud af dine penge

I den seneste tid er der rullet forholdsvis store summer penge ind på mange danskeres bankkonti. Det er indefrosne feriepenge, ferietillæg, børnepenge og returskat, der tilfører en god sum til vores konti. Samtidig bliver flere danskere ramt af negative renter i banken, hvis de har store kontantbeløb stående på kontoen. Læs med og få nogle bud på, hvordan du kan placere dine penge, så de ikke forsvinder helt.

Hvis du gerne vil undgå at betale negative renter, og desuden ikke har planer om at bruge alle pengene på restaurantbesøg, shoppeture, kommende rejser eller lignende, så har vi nogle bud på, hvad du også kan overveje at gøre med dine penge, så de ikke forsvinder helt, men kan holde værdien.

1. Penge til børnene

Med en børneopsparing har du mulighed for at give dit barn, barnebarn eller oldebarn en god økonomisk start på voksenlivet. Det kan være hjælpen til kørekort, indskud til bolig eller lignende, der kan være behov for, når barnet skal flytte hjemmefra. På børneopsparingen kan du indbetale op til 6.000 kr. om året pr. barn. Læs mere her.

Det er også en mulighed at tænke i arveforskud til nær familie. Du må give pengegaver til nær familie på op til 68.700 kr. uden at skulle betale 15 pct. i afgiftsskat.

Hør om dine muligheder for at investere

2. Afdrag på gæld – også ekstraordinært på realkreditlån

Kom af med den dyreste gæld først, dvs. forbrugslån, billån, boliglån og andelsboliglån. Du kan faktisk også afdrage ekstra på dit realkreditlån for et gebyr på 750 kr. Så får du nedbragt den gæld, som du betaler rente og bidragssats af. Kontakt din bank for at få rådgivning om det bedste tidspunkt at afdrage ekstraordinært på. Det afhænger bl.a. af kursen på de bagvedliggende obligationer.

3. Boligforbedringer

Renovering og modernisering af hjemmet kan være en stor udgift, men boligforbedringer kan også foretages med en økonomisk gevinst for øje. Enten fordi forbedringerne tjener sig selv hjem, fordi du efterfølgende kan spare penge på driften – eller fordi de kan øge dit hjems værdi. Det kan fx være boligforbedringer som facaderenovering, energirenovering, udskiftning af køkken, bad, vinduer eller lignende. Du kan finde inspiration til dine muligheder her.

4. Pension

Du kan også vælge at sætte ekstra penge ind på din pensionsopsparing gennem dit pensionsselskab. Her bliver pengene investeret og forrentet, så de vokser sig større. Det kan særligt give mening, hvis du er et godt stykke fra pensionsalderen. Jo flere år du investerer, jo mere gavn får du af rentes rente effekten.

Har du overvejet en aktiesparekonto?

Har du overvejet en aktiesparekonto?

På en aktiesparekonto kan man indsætte op til 102.300 kr. 

Læs mere 

5. Investering i værdipapirer

Hvis du vil lægge blødt og billigt ud, kan du overveje en aktiesparekonto, hvor du kan indbetale op til 102.300 kr. i 2021. Du står dog selv for det hele uden rådgivning.

Du kan også prøve med mindre beløb på appen Darwin

Hvis du gerne vil have professionel hjælp og rådgivning til at investere større beløb, så tag fat i din filial eller rådgiver og hør om mulighederne. Læs mere.

6. Møbler til hjemmet

Du kan fx investere i kvalitetsmøbler af kendte designere, som kan sælges igen, hvis du passer godt på dem. Som med enhver anden investering, kræver investering i møbler, at du tør tage nogle chancer og bevæge dig ud på usikker grund og investere i møbler, der har potentiale til at blive det næste store hit på auktionsmarkedet.

Få rådgivning om investering

Ønsker du at få mere at vide om investering og dine muligheder, er du velkommen til at kontakte din rådgiver direkte eller ringe til os på 38 48 48 48 - vi står klar alle hverdage kl. 8-20 og weekend kl. 10-16. Du kan også udfylde formularen herunder - du hører fra os inden for to hverdage.

Emne

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her

Dine oplysninger

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem.

Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger på al-bank.dk/persondata.