Gå til indhold PrivatPrivat BetaErhvervAL-KontoKigDigital signering Gå til navigation
Lån og kassekredit

Lån og kassekredit

Vi kan alle komme til at stå i en situation, hvor der pludselig bliver behov for et større beløb til f.eks. indskud til en lejlighed, møbler, hvidevarer mv. Hvis du ikke har sparet penge op, kan du få et banklån eller en kassekredit - forudsat at du bliver kreditgodkendt. 

Har du brug for et lån? 

Hos os kan du låne til køb af bolig, bil, båd eller til forbrug, f.eks. køb af hårde hvidevarer, cykel, nye møbler osv. For at få et lån skal du opfylde vores almindelige regler om kreditværdighed for at sikre, at du har råd til at betale lånet tilbage. Typisk betaler du et fast beløb tilbage hver måned i en periode, indtil lånet er tilbagebetalt. Det månedlige beløb består dels af de renter, der løber på lånet, dels af et afdrag, så dit lån bliver mindre måned for måned.

Har du brug for en kassekredit?

Mens et almindeligt banklån er karakteriseret ved at fast beløb og faste tilbagebetalinger, forholder det sig helt anderledes med en kassekredit. En kassekredit giver dig nemlig større økonomisk fleksibilitet i hverdagen. Du får med andre ord større handlefrihed, fordi du med en kassekredit får stillet et aftalt beløb til rådighed på din konto.

Du bestemmer selv, hvad du vil bruge pengene til – og hvornår. Du skal kun betale renter af det beløb, du trækker på kreditten. Afdragene betaler du løbende - i det tempo, der passer dig. Vi hjælper dig naturligvis også med at tage stilling til, om det er et lån eller en kassekredit, der giver mest mening i din situation. 

En kassekredit følger en konto, hvor der er tilknyttet et Visa/dankort eller et AL-MasterCard. Det vil typisk være din lønkonto.

Lad os hjælpe dig med dit budget

Det er vigtigt, at dit eventuelle lån ikke kommer til at sprænge dit budget, og der er selvfølgelig forskel på, om du står og mangler en mindre formue, eller du bare har brug for et lille lån eller en kassekredit. 

Som bank har vi god indsigt og forståelse i dine forhold, og det er også i vores interesse, at du har en sund og stræk økonomi. Derfor er det vigtigt for os, at vi får givet en solid rådgivning, inden du tager et banklån hos os.

Vi vil gerne sammen med dig finde frem til et fornuftigt lån, hvor din låneplan og dit budget hænger fornuftigt sammen. Vi fraråder, at du låner udenom din bank, da det hurtigt kan ende med at blive en meget dyr affære med skyhøje renter. 

Kend din ÅOP

Noget af det vigtigste, du som kunde skal være opmærksom på, er prisen for dit banklån. Det kalder vi årlige omkostninger i procent, eller ÅOP, og det fortæller dig, hvad den faktiske pris er på lånet, når alle renter og omkostninger er lagt sammen.

Derfor er det mere retvisende at sammenligne ÅOP end renter, når du undersøger, hvor du kan få det mest fordelagtige lån. Der kan nemlig gemme sig masser af omkostninger andetsteds, og går du ud fra samme lån og løbetid, vil ÅOP altid vise dig det rette billede.

Næsten altid. For nogle gange kan to lån med ens ÅOP faktisk ende med at koste noget forskelligt på bundlinjen. Det skyldes, at renten kan trækkes fra i skat, så derfor er høje renter og lave omkostninger ofte en fordel - så længe ÅOP er den samme.

Kontakt nærmeste filial

Tal med os om mulighederne for et lån eller en kassekredit. Du skal blot opfylde vores almindelige regler om kreditværdighed.

Kontakt

Kontakt

Selvbetjening

Selvbetjening