5 simple tiltag, som kan give en lavere varmeregning og et bedre klima

5 simple tiltag, som kan give en lavere varmeregning og et bedre klima

Medmindre du allerede bor i en bolig med et meget lavt varmeforbrug, kan det for langt de fleste betale sig at energiforbedre boligen. Her får du overblik over 5 enkle tiltag, der kan gøre en forskel på din varmeregning, indeklimaet i dit hjem og ikke mindst for miljøet.

”Der er flere områder, hvor du kan gøre mindre tiltag for at energirenovere din bolig, og som samtidig hurtigt vil give besparelser på varmeregningen, er erfaringen,” fortæller Simon Giversen, der er kvalitets- og fagansvarlig hos Energihuset Danmark, som vi har spurgt om, hvilke simple tiltag i boligen, man kan gå i gang med for, som både kan bidrage til besparelser på varmeregningen, et bedre indeklima og en mere klimavenlig bolig.

5 simple og relativt billige boligforbedringer, som ofte betaler sig

  1. Isolering af varmerør
  2. Udskiftning af termostater
  3. Isolering af loftrum 
  4. Hulmursisolering
  5. Udskiftning af yderdøre

”Hvad der bedst kan betale sig at energirenovere i boligen, er forskelligt fra hus til hus. Men generelt er der flere nemme og billige energiforbedringer, som for de fleste vil være oplagt at se på,” forklarer Simon Giversen.

1. Isolering af varmerør

Hvis husets varmerør ikke er isoleret, er der nemme penge at spare ved at få det gjort. ”Det vil ofte have tjent sig hjem blot i løbet af et par måneder, og det kan gøres for så relativt få penge, at de fleste kan være med,” siger Simon Giversen og tilføjer: ”Mange vil kunne gøre det selv for under 1.000 kr.”.

2. Udskiftning af termostater på radiatorer

”Er termostaterne på husets radiatorer mere end 10 år gamle, er der penge at spare på varmeforbruget ved at udskifte dem. Det vil medvirke til, at energien udnyttes bedre, og det kan hos mange sænke varmeregningen med helt op til 10 %,” fortæller Simon Giversen.

Så nemt kan du låne til klimaforbedringer af boligen

I Arbejdernes Landsbank har du mulighed for at finansiere klimaforbedringer i din bolig med vores helt særlige Klimalån, som gør det billigt og attraktivt for boligejere at energioptimere deres huse og skrue ned for CO²-udslippet som et element i omstillingen til et grønnere klima.

Læs mere om Klimalånet

3. Isolering af loftrum

”Et andet, men meget oplagt sted at gøre noget ved boligens varmeforbrug, er ved at efterisolere loftet. I mange huse ligger der nemlig kun et mindre lag isolering her, som i mange tilfælde faktisk kan forbedres helt op til tre gange. Det kan både være relevant at tjekke isoleringspotentialet i gulvet under førstesalen og under boligens tag, hvor der er nemme gevinster at hente på varmeregningen ved at efterisolere,” forklarer Simon Giversen.

Ved at efterisolere gulvet på førstesalen vil du desuden hurtigt opleve gevinst i form af både mindre træk og kulde langs gulvet. Og det kan ifølge Simon Giversen få stor betydning for din varmeregning.

4. Hulmursisolering

”Hvis husets ydermur har en hulmur, som ikke er isoleret, er det værd at få det gjort. Hulmursisolering er en investering, man skal overveje, hvis man vil gøre noget godt for sin varmeregning og for boligens energiforbrug. Hulmursisolering er en af de opgaver, hvor tilbagebetalingen er kortest. Det kan som regel klares af fagfolk på en dags tid eller to og koster i omegnen af 10.000 til 30.000 kr. alt afhængigt af flere faktorer som fx husets stand og størrelse” ifølge Simon Giversen

> Læs mere om, hvordan du kan spare penge og energi ved at hulmursisolere. 

5. Udskiftning af yderdøre

”Har dit hus en eller flere yderdøre, som er utætte og dermed årsag til træk, er det en god idé at få skiftet dem ud. Det er en mindre, men god investering, som både vil belønne sig på varmeregningen og mindske træk og kulde i dit hus”, forklarer Simon.

Tjek eventuelt med Energistyrelsen beregner, hvor meget du evt. vil kunne spare på varmeregningen ved at skifte yderdøren.

> Her er 5 gode grunde til at energirenovere boligen

Om Energihuset Danmark
Energihuset Danmark er en ISO 9001-certificeret virksomhed med speciale i energimærker og tilstandsrapporter på ejendomme. Derudover tilbyder Energihuset Danmark også rådgivning for personer, der ønsker at energioptimere sin bolig. Læs mere om Energihuset Danmark eller kontakt tlf. 78 79 54 79 for spørgsmål vedrørende energioptimering af din bolig.