Kan det overhovedet betale sig at klimarenovere sin bolig?

Kan det overhovedet betale sig at klimarenovere sin bolig?

Når du energirenoverer din bolig, har du ikke alene mulighed for at gøre den mere klimavenlig - du sparer også penge på varmeregningen. Og det smitter ofte positivt af på din boligs værdi, ifølge Brian Friis Helmer, som er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank:

”De fleste huse har et stort potentiale og arbejdet kan udføres i etaper, så det ikke nødvendigvis er alt – og alle pengene – der skal sættes i gang samtidig. I sidste ende vil energirenoveringen afspejle sig positivt. Både i din dagligdag i boligen og i boligens værdi, da:

  • Din bolig taber mindre varme, når du foretager en energirenovering. Så sparer du penge på varmeregningen og får en sundere økonomi.
  • Det smitter typisk positivt af på din boligs værdi, når du energirenoverer – bl.a. fordi du kan opnå et bedre energimærke.
  • Din boligs CO2 -forbrug falder, når du energirenoverer. Det gavner klimaet og gør dig mere uafhængig af fossil energi.”

Få 10.000 kr. i tilskud til at udskifte oliefyret

En af de mange fordele ved at være kunde hos os er, at vi samarbejder med Totalkredit, som er ejet af Forenet Kredit. Foreningen har besluttet at give et kontant tilskud på 10.000 kr. til dig, der skifter oliefyret ud. Puljen er begrænset og uddeles efter først-til-mølle-princippet.

Hvor stor indflydelse har en energirenovering på boligens værdi?

”Vælger du at energirenovere din bolig, har du mulighed for at påvirke dens energimærke, som siger noget om, i hvor god energimæssig stand, din bolig er i. Bliver boligen i bedre stand og formentlig også ”billigere i drift” kan det samlet set være positivt for din boligs værdi, da lavere udgifter til fx varmeforbrug kan have en positiv afsmitning på boligens pris,” ifølge Brian Friis Helmer, som er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank

Hvad skal man være opmærksom på, hvis man får lavet klimaforbedringer i sin bolig for at påvirke energimærket – og prisen?

”Du skal være opmærksom på, om prisen på de energirenoveringer, du påtænker, også giver en tilstrækkelig besparelse på fx din varmeregning. Derudover skal du være opmærksom på, at selvom en energirenovering alt andet lige påvirker prisen på din bolig i en positiv retning, så er det ikke mejslet i sten, at en investering på fx 150.000 kr. også forøger værdien med præcis 150.000 kr. Så når du planlægger at energirenovere, så start med de tiltag, hvor du når længst i forholdet mellem investering i tiltag og besparelse i dit budget og søg professionel rådgivning,” forklarer Brian Friis Helmer.

> Læs 5 gode forslag til simple energirenoveringer, du kan lave i din bolig.

Lån specifikt til klimaforbedringer af boligen

I Arbejdernes Landsbank har du mulighed for at finansiere klimaforbedringer i din bolig for helt op til 50.000 kr. med vores helt særlige Klimalån, som gør det billigt og attraktivt for boligejere at energioptimere deres huse som en del af omstillingen til et grønnere klima.

Læs mere om Klimalånet

Jeg skal bruge mere end de 50.000 kr., jeg kan låne til med et klimalån. Hvad kan jeg gøre?

”Hvis du har penge stående på en opsparingskonto, som ikke er øremærket til andre ting, så bør du overveje, om du med fordel kan bruge dem, da indlånsrenten i øjeblikket er meget lav. Du kan også undersøge, om der er friværdi i din bolig, så du kan optage et tillægslån,” anbefaler Brian Friis Helmer.

Læs evt. mere om energimærket og dets betydning for din bolig på Energistyrelsens side www.sparenergi.dk