5 gode grunde til at energirenovere boligen

5 gode grunde til at energirenovere boligen

Er du træt af at skulle iføre dig uldsokker og islandsk sweater for at holde varmen derhjemme, når de kolde måneder står på? Så har tanken om at energiforbedre din bolig måske strejfet dig. Her er 5 grunde til, hvorfor det er en god idé.

I Arbejdernes Landsbank tilbyder vi et fordelagtigt klimalån, som gør det nemt at komme i gang med energirenovering - til gavn for både klimaet og din pengepung.

1. Du får en lavere varmeregning

”Energiforbedringer af boligen er en effektiv vej til en lavere varmeregning. Når du foretager en energirenovering, taber din bolig mindre varme. Summa summarum betyder det, at du sparer penge på varmeregningen og får mere luft i din økonomi,” siger Martin Brændstrup, der er projektchef hos Energihuset Danmark, og uddyber: ”Besparelsen på varmeregningen ved fx at få lavet hulmursisolering vil formentlig placere sig et sted mellem 4.000 og 5.000 kroner om året – for nogle vil det være mindre og for andre langt mere. Det afhænger af hustype, stand og størrelse”.

> På Energistyrelsens side, kan du beregne, hvad du ca. kan forvente at spare på varmeregningen ved at få lavet en hulmursisolering. 

Få 10.000 kr. i tilskud til at udskifte gas- eller oliefyret

En af de mange fordele ved at være kunde hos os er, at vi samarbejder med Totalkredit, som er ejet af Forenet Kredit. Foreningen har besluttet at give et kontant tilskud på 10.000 kr. til dig, der skifter gas- eller oliefyret ud. Puljen er begrænset og uddeles efter først-til-mølle-princippet.

2. Indeklimaet i din bolig bliver bedre

”Det økonomiske aspekt er ikke den eneste grund til, hvorfor en energirenovering kan give mening. Et bedre indeklima er også en af gevinsterne. Utætte vinduer eller dårlig isolering kan betyde, at det trækker ind i huset, og gør det koldt og ukomfortabelt at bo der. Og her kan nye lavenergiruder eller hulmursisolering måske være løsningen. Indeklimaet har også stor betydning for vores sundhed. Et dårligt indeklima kan fx give irriterede øjne, hovedpine og allergi - og i værste fald mere alvorlige sygdomme,” fortæller Martin Brændstrup.

3. Det kan gøre din bolig mere værd

”En anden god grund til at foretage en energirenovering er, at det kan gøre din bolig mere værd – bl.a. fordi du kan opnå et bedre energimærke. Energimærket viser, i hvor god energimæssig stand din bolig er, og værdien på din bolig får typisk et ryk opad, hver gang du rykker et hak op på energimærkningsskalaen,” siger Martin Brændstrup. Ifølge sparenergi.dk ligger den gennemsnitlige stigning på salgsprisen på ca. 500 kr. kvadratmeter for hvert bogstav et energimærke forbedres. Det svarer til ca. 50.000 kr. for et hus på 100 m2. 

4. Det gavner klimaet

Når du energirenoverer, falder din boligs CO2-forbrug. Det gavner klimaet, og det kommer os alle sammen til gode. Alene det faktum, at 40% af det samlede danske energiforbrug stammer fra bygninger understreger, at energirenovering af boliger er et vigtigt element i omstillingen til et grønnere samfund. Har man hus eller sommerhus, er det derfor et oplagt sted at rette blikket, hvis man vil bidrage til at mindske CO2-udslippet og gøre en mærkbar forskel for klimaet.

5. Det er typisk en god investering

Hvis man har penge på kontoen eller mulighed for at få et fornuftigt lån, så kan det hurtigt blive en god investering at kaste penge efter energiforbedringer i boligen, fordi man typisk ender med at spare mere på varmeregningen, end det kostede at få lavet energiforbedringen.

”Det koster som udgangspunkt mellem 10.000 og 30.000 kr. at få hulmursisoleret et gennemsnitligt dansk parcelhus” forklarer Martin Brændstrup. For en beskeden investering kan du altså sænke dit varmeforbrug og prisen på din varmeregning mærkbart. 

Hvordan finansierer du energirigtige løsninger i din bolig?

Står lavenergiruder, hulmursisolering eller en ny varmekilde øverst på ønskelisten til din bolig, så er næste skridt at finde ud af, hvordan du finansierer projektet. Har du mange penge på kontoen, eller hører du til de heldige, der har friværdi i boligen, kan du bruge den til finansieringen. Hvis ikke, er du nødt til at kigge dig om efter et lån.

Heldigvis behøver du ikke optage et dyrt forbrugslån for eksempelvis at få nye lavenergiruder. Du kan i stedet optage et særligt lån, som er øremærket klimavenlige forbedringer i boligen. I Arbejdernes Landsbank tilbyder vi et enkelt og fordelagtigt klimalån:

Læs mere om Klimalån

Hvordan kommer du i gang?

”Der er flere områder, hvor man kan starte med at sætte ind for at energirenovere sin bolig. Hvad der bedst kan betale sig for dig, afhænger af den bolig, du bor i. Har du problemer med kulde og træk i boligen, så er nye vinduer måske løsningen. Det handler om at finde ud, hvor du hurtigst opnår størst effekt. I mange tilfælde kan mindre tiltag som eksempelvis bedre isolering eller en ny hoveddør gøre en stor forskel”, fortæller Martin Brændstrup.

> Her kan du se en ”Top 5” over relativt enkle tiltag, du kan lave for at spare på din boligs energiforbrug.

Om Energihuset Danmark
Energihuset Danmark er en ISO 9001-certificeret virksomhed med speciale i energimærker og tilstandsrapporter på ejendomme. Derudover tilbyder Energihuset Danmark også rådgivning for personer, der ønsker at energioptimere sin bolig. Læs mere om Energihuset Danmark eller kontakt tlf. 78 79 54 79 for spørgsmål vedrørende energioptimering af din bolig.