Hvad koster et lån til køb af ejer- eller fritidsbolig

Hvad koster et lån til køb af ejer- eller fritidsbolig

Hvad koster det egentlig at låne til en bolig? Ved en køb af ejerbolig, vil man typisk finansiere boligen via et realkreditlån. Du kan låne op til 80 % af din ejerboligs værdi som realkreditlån/75 % ved fritidshus. Den resterende del kan fordele sig på enten et banklån eller egen opsparing.

Beregn hvad det koster at låne

Herunder beregner du, hvad et nyt realkreditlån vil koste pr. måned. Du kan bregne, hvad det koster at låne alt efter hvilken type lån, du vælger. Vær opmærksom på, at de omkostninger, der indregnes ikke inkludere omkostninger til selve sagsbehandlingen og evt. efterfinansieringen.

Vær opmærksom på at pr. 1. november 2015 er der for finanssektoren indført en bekendtgørelse, som betyder, at det er et krav, at boligkøbere fremover skal have en egenbetaling på 5% af købesummen samt omkostninger forbundet med boligkøbet.

I april 2017 har Folketinget besluttet, at det nu er muligt at få op til 75 % belåning i et fritidshus mod tidligere 60 %. Hvordan man vil sammensætte finansiering af sit fritidshus er meget individuelt, og afhænger blandt andet af den enkeltes økonomi. Som hovedregel anbefaler vi dog, at man afdrager på realkreditlån, der overstiger 60 % af værdien.