Hvad koster et lån til ejerbolig eller sommerhus?

Hvad koster et lån til ejerbolig eller sommerhus?

Hvad koster det egentlig at låne til en bolig? Ved en køb af ejerbolig, vil man typisk finansiere boligen via et realkreditlån. Du kan låne op til 80 % af din ejerboligs værdi som realkreditlån/75 % ved fritidshus (sommerhus). Den resterende del kan fordele sig på enten et banklån eller egen opsparing.

Beregn, hvad det koster at låne

Herunder beregner du, hvad et nyt realkreditlån vil koste pr. måned. Du kan beregne, hvad det koster at låne alt efter hvilken type lån, du vælger. Vær opmærksom på, at de indregnede omkostninger ikke inkluderer omkostninger til selve sagsbehandlingen og evt. efterfinansieringen.

Vær opmærksom på, at pr. 1. november 2015 har finanssektoren indført en bekendtgørelse, som betyder, at det er et krav, at boligkøbere fremover skal have en egenbetaling på 5 % af købesummen samt omkostninger forbundet med boligkøbet.

I april 2017 har Folketinget besluttet, at det nu er muligt at få op til 75 % belåning i et fritidshus mod tidligere 60 %. Hvordan man vil sammensætte finansiering af sit sommerhus er meget individuelt, og afhænger blandt andet af den enkeltes økonomi. Som hovedregel anbefaler vi dog, at man afdrager på realkreditlån, der overstiger 60 % af værdien.

Bestil et møde hos os og hør mere om dine muligheder

Ønsker du at have et boligmøde med os inden for 1 time, kan du ringe til os på 38 48 48 00. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00 og weekend kl. 10.00 - 16.00. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.

Dine oplysninger behandles fortroligt og vil kun blive anvendt i forbindelse med dit ønske om at blive kontaktet for et uforpligtende møde. Ønsker du at blive kunde hos os, beholder vi dine oplysninger. Ellers sletter vi dem efter 3 måneder. Du kan læse mere om bankens behandling af dine personoplysninger på al-bank.dk/persondata.