Hæfter om læring

Hæfter om læring

I Arbejdernes Landsbank beskæftiger vi os med, hvad der giver mennesker værdi. Noget af det, der giver allermest værdi, er vores børn og deres liv.

Vi har derfor vi udviklet tre læringshæfter:

 1. ”Lær med lyst” er udarbejdet sammen med læringsekspert Svend Erik Schmidt og har fokus på at styrke børns læring.
 2. ”Rig på selvværd” er udarbejdet sammen med sociolog Nicolai Moltke-Leth og har fokus på børns selvværd, der er blandt grundpillerne til at kunne skabe sig et godt og rigt liv.
 3. ”Sikker færd på nettet” er udviklet i samarbejde med sociolog Anders Skov og cand.scient.soc. Jacob Brøndum, der begge er eksperter i adfærd og kommunikation i den digitale verden. Sammen har de startet projektet Digital Dannelse med henblik på at lære eleverne i folkeskolen om takt og tone på nettet.

Lær med lyst

Som forældre kan vi støtte såvel børn som lærere ved at vide mere om, hvordan vores børn lærer bedst. Børn er jo meget forskellige – og det er måderne, de lærer på, også. Formålet med hæftet er, at du bliver klogere på de forskellige måder, børn lærer på:

 • Du kan teste, hvilken læringsstil der passer dit barn bedst.
 • Du får konkrete værktøjer og ideer til, hvordan du kan hjælpe dit barn med skolearbejdet på en sjovere og mere lærerig måde.

Download helt gratis hæftet ”Lær med lyst”.

Prøv også testen ”test dig selv”.

Rig på selvværd

Som forældre kan vi støtte vores børn gennem den måde, vi selv agerer på. Ved den kærlighed, vi giver dem og ved at skabe nogle gode rammer for familien. Formålet med hæftet er at give forældre viden og værktøjer til at styrke deres børn i opvæksten:

 • Du bliver klogere på forskellige metoder.
 • Du får konkrete ideer til, hvordan du kan gribe det an.
 • Du kan teste dig selv og din familie med øvelser undervejs.

Download helt gratis hæftet ”Rig på selvværd”.

Sikker færd på nettet - Digital dannelse for børn og unge

Hæftet har til formål at give forældre større forståelse for den digitale verden og klæde dem på til at deltage aktivt i deres børns færd og adfærd på nettet.

I hæftet får du et lille indblik i den digitale verden:

 • Du får grundlæggende viden om og forståelse for den digitale verden.
 • Du får konkrete ideer til, hvordan du som forælder kan bidrage til, at dine børn får skabt gode normer og sunde værdier på nettet.
 • Du får viden og værktøjer, der kan gøre dig til en større og mere aktiv del af dine børns digitale liv.

Download helt gratis hæftet ”Sikker færd på nettet”.

Vi håber, hæfterne vil være til gavn for dig og din familie.