Gå til indhold PrivatErhvervAL-KontoKig Gå til navigation

Temperaturen på boligmarkedet

Arbejdernes Landsbanks nye boligtermometer foretager kvartalsvise temperaturmålinger af boligmarkedet i Danmark, så du nemt kan se, om der er fx ”varmt, lunkent eller køligt” i den kommune eller det område, der er interessant for dig.

Se temperaturen på boligmarkedet i din kommune

Læs vores analyse af temperaturen på boligmarkedet 

Måler på 4 nøgletal

Boligtermometeret måler på 4 nøgletal: Prisudvikling (kvadratmeterpriser), liggetider, afslag og antal handler. Disse nøgletal vurderes i forhold til gennemsnit de seneste 13 år. Så den aktuelle temperatur viser, hvordan boligmarkedet klarer sig nu-og-her i forhold til sit normale niveau.

Varmt og koldt – hvad er godt?

Vi har inddelt vores boligtermometer i 9 farver – fra ”brandvarm” til ”iskold”.

Varmt er godt, hvis man skal sælge, eller hvis man har tænkt sig at blive boende og måske overvejer at optage lån i boligens stigende friværdi.

Koldt er knap så godt, hvis man skal sælge. Men koldt kan være godt, hvis man er køber og tror på, at udviklingen vil vende til det bedre/”varmere” - for der er bedre chancer for at ”købe billigt”, når temperaturen er knap så høj.

PS: Hvis du bor i en ”halvlunken” kommune, skal du ikke fortvivle: For det svarer i vores boligtermometer til en fuldstændig normal og forventet udvikling.

Aktuel temperatur: Varmeste boligmarked i 10 år

Den aktuelle temperaturmåling, baseret på den senest tilgængelige boligmarkedsstatistik fra 3. kvartal 2017, viser, at boligmarkedet det seneste år er blevet varmere i hele landet. Vi skal faktisk helt tilbage til 2008 for at finde et ligeså varmt boligmarked på landsplan. Du kan klikke på og læse en aktuel gennemgang af den nuværende situation lige under Danmarkskortet. Næste måling med tal fra 4. kvartal 2017 forventes i den sidste del af marts 2018.

Kontakt

Kontakt

Selvbetjening

Selvbetjening