Frisk temperaturmåling: Så varmt er boligmarkedet lige nu

Frisk temperaturmåling: Så varmt er boligmarkedet lige nu

Danske boligejere har nok at glæde sig over. Det er mange år siden, at temperaturen har været så høj. Se hvordan temperaturen har udviklet sig i din kommune, og hvad det betyder for dig.

Temperaturen er steget i 8 ud af 11 landsdele det seneste år. Hvor det tidligere primært var varmt i og omkring de største byer, rider flere dele af landet nu med på den varme bølge. Det viser en frisk temperaturmåling på det danske boligmarked, som er en samlet vurdering af både priser, liggetider, afslag og antal handler. 

Og hvad betyder det så for dig, spørger du måske? Det er naturligvis individuelt og afhænger af den enkeltes situation. Hvis du er boligejer, kan det måske være lettere for dig at sælge din bolig end tidligere. Omvendt hvis du ønsker at købe en bolig, kan det måske være sværere for dig at forhandle om prisen på boligen, fordi flere flokkes om boligerne i det område, du ønsker at bo.

video Play

Se hvordan varmen har bredt sig

Er dit boligområde blevet varmere eller koldere?

Se hvordan det går med priser, liggetider, afslag og antal handler i netop din kommune. 

Tjek temperaturen

video Play

Flere efterspørger og køber boliger rundt om i landet.

Cheføkonom Signe Roed-Frederiksen

Fakta om Boligtermometer

Boligtermometer foretager kvartalsvise temperaturmålinger af boligmarkedet i Danmark, så du får et overblik over udviklingen og gode råd om boligkøb.

  • Måler på 4 nøgletal

    Boligtermometret måler på 4 nøgletal: Prisudvikling (kvadratmeterpriser), liggetider, afslag og antal handler. Disse nøgletal vurderes i forhold til gennemsnittet de seneste 13 år. Så den aktuelle temperatur viser, hvordan boligmarkedet klarer sig nu-og-her i forhold til sit normale niveau.

  • Varmt og koldt – hvad er godt?

    Vi har inddelt vores boligtermometer i 9 farver – fra ”brandvarm” til ”iskold”. Varmt er godt, hvis man skal sælge, eller hvis man har tænkt sig at blive boende og måske overvejer at optage lån i boligens stigende friværdi.

    Koldt er knap så godt, hvis man skal sælge. Men koldt kan være godt, hvis man er køber og tror på, at udviklingen vil vende til det bedre/”varmere” - for der er bedre chancer for at ”købe billigt”, når temperaturen er knap så høj.

  • Få den fulde analyse af boligmarkedet