Gå til indhold PrivatErhvervAL-KontoKig Gå til navigation
Forbrugerne fortsat i forårshumør trods lille dyk i tilliden

Forbrugerne fortsat i forårshumør trods lille dyk i tilliden

19. maj 2017
Gå til nyhedsoversigt

Forbrugertilliden faldt et nøk til 5,8 i maj fra 7,4 i april, men trods det lille dyk, er der fortsat tale om udbredt optimisme hos de danske forbrugere. Forbrugerne forventer både, at familiens økonomiske situation forbedrer sig over det kommende år, og at arbejdsløsheden falder - og ikke mindst er optimismen omkring Danmarks økonomiske situation om et år steget markant de seneste måneder. Forbrugertilliden ligger da også fortsat et pænt stykke over gennemsnittet for 2016.

Vi mener derfor ikke, at der er nogen grund til at lade sig slå ud af det lille fald i forbrugertilliden. Der er fortsat rigtig god grund til at finde smilet frem i de danske hjem. Stigende beskæftigelse, lav inflation og stigende lønninger samt lave renter giver danskerne flere penge på lommen. De, der har en ejerbolig, nyder også godt af prisstigningerne på boligmarkedet og stigende friværdier.

Vi forventer derfor, at privatforbruget fortsat vil være en væsentlig drivkræft for væksten i år. Den danske vækstmotor er desuden begyndt at trække på flere cylindre på det seneste, med både eksport og erhvervsinvesteringer, der er kommet op i gear. Det tyder på, at BNP væksten i år kan nå helt op og ramme de 2 pct., hvilket i så fald vil være den højeste årlige vækstrate på denne side af finanskrisen.

Kontakt

Kontakt

Selvbetjening

Selvbetjening