Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Husk fristen og få fradrag for din pensionsindbetaling

Husk fristen og få fradrag for din pensionsindbetaling

14. december 2021
Gå til nyhedsoversigt

Har du planer om at indbetale ekstra til din pension, så husk at gøre det snart – hvis du vil have glæde af skattefradraget. Deadline for indbetaling er 30. december, hvis du indbetaler på en ratepension, aldersopsparing eller livrente i Arbejdernes Landsbank.

Hvis du har luft i budgettet og gerne vil have lidt flere penge mellem hænderne, når du bliver pensionist, kan du med fordel overveje at indbetale ekstra på din pensionsopsparing. Selv små løbende indbetalinger kan få stor betydning i sidste ende på grund af mange års afkast og renters rente-effekten.

Indbetaler du ekstra på din ratepension eller livrente pension, kan du trække beløbet fra i skat. Det er særligt en fordel, hvis du betaler topskat. Du skal dog være opmærksom på evt. delvis modregning i pensionstillægget fra det offentlige, når pengene en gang skal udbetales.

Du får ikke et skattefradrag for indbetalingerne til en aldersopsparing, men der kan være mange andre gode grunde til at have en aldersopsparing. Læs mere om fordelene med en aldersopsparing

Så meget kan du indbetale i 2021

  • Ratepension privat 58.500 kr.
  • Ratepension arbejdsgiver 63.586 kr.
  • Aldersopsparing 
    Over 5 årtil folkepensionsalder: 5.400 kr.
    5 år/under 5 år til folkepensionsalder: 52.400 kr. 
  • Livrente privat 53.800 kr. (ingen begrænsning i indbetaling men særlige fradragsregler)
  • Livrente arbejdsgiver: Fuldt fradrag for indbetaling

Beløbsgrænserne gælder årets samlede indskud. Vil du gerne sætte ekstra ind på en privat ordning hos os, skal du huske at tage højde for, hvad der er indbetalt på din pensionsordning via dit arbejde.

Er du i tvivl om hvad der er det rigtige for dig, så tag fat i os og få et godt råd.