Gå til indhold PrivatErhvervDigital signering Gå til navigation
6 gode råd: Placer dine penge uden at bruge dem

6 gode råd: Placer dine penge uden at bruge dem

23. april 2021
Gå til nyhedsoversigt

Som vi beskrev i sidste nyhedsbrev, ruller der i disse uger store summer ind på mange danskeres bankkonti. Det er indefrosne feriepenge, ferietillæg, børnepenge og returskat, og beløb på 30.000 kr. pr. familie er ikke usædvanligt.

Samtidig bliver flere danskere ramt af negative renter i banken, hvis de har store kontantbeløb stående på kontoen.

Hvis du gerne vil undgå at betale negative renter og ikke har planer om at brænde alle pengene af på restauranter og rejser, så er her nogle bud på, hvad du også kan overveje at gøre med dine penge, så de ikke forsvinder helt, men i høj grad holder værdien:

 1. Penge til børnene
  På dine børns børneopsparing kan du indbetale op til 6.000 kr. om året pr. barn. Læs mere 

  Arveforskud: Du må give pengegaver til nær familie på op til 68.700 kr. (i 2021) uden at skulle betale 15 pct. i afgiftsskat

 2. Afdrag på gæld – også ekstraordinært på realkreditlån
  Kom af med den dyreste gæld først, dvs. forbrugslån, billån, boliglån og andelsboliglån. Du kan faktisk også afdrage ekstra på dit realkreditlån for et gebyr på 750 kr. Så får du nedbragt den gæld, som du betaler rente og bidragssats af. Kontakt din bank for at få rådgivning om det bedste tidspunkt at afdrage ekstraordinært på. Det afhænger bl.a. af kursen på de bagvedliggende obligationer.

 3. Boligforbedringer
  Udskiftning af vinduer, døre, isolering og andre renoveringsprojekter, som øger komforten i dit hjem, og samtidig gør boligen mere værd eller nemmere at sælge til sin tid. Find evt. inspiration på denne side

 4. Pension
  Hvis du har en længere tidshorisont, kan du sætte ekstra penge ind på en pensionskonto. Her bliver de investeret og forrentet, så de vokser sig større.

 5. Investering i værdipapirer
  Hvis du vil lægge blødt og billigt ud, kan du overveje en aktiesparekonto, hvor du kan indbetale op til 102.300 kr. i 2021. Du står dog selv for det hele uden rådgivning.

  Du kan også prøve med mindre beløb på appen Darwin

  Hvis du gerne vil have professionel hjælp og rådgivning til at investere større beløb, så tag fat i din filial eller rådgiver og hør om mulighederne. Læs mere

 6. Møbler til hjemmet
  Fx kvalitetsmøbler af kendte designere, som kan sælges igen, hvis du passer godt på dem.