Gå til indhold PrivatPrivat BetaErhvervAL-KontoKigDigital signering Gå til navigation
Sådan undgår du skattesmæk, når du har omlagt lån

Sådan undgår du skattesmæk, når du har omlagt lån

23. september 2019
Gå til nyhedsoversigt

De ekstremt lave renter på realkreditlån har sat gang i en historisk stor konverteringsbølge blandt danskerne – faktisk den største konverteringsbølge i Danmark nogensinde. Hvis du er en af de mange, der har omlagt dit realkreditlån, kan du selvfølgelig først og fremmest glæde dig over, at du har sikret dig en fast, lav rente på dit realkreditlån. Men glem ikke skatten!

”Har du omlagt dit realkreditlån og sikret dig en lav, fast rente kan du risikere et skattesmæk, hvis du glemmer at rette din forskudsopgørelse,” forklarer Brian Friis Helmer, der er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, og tilføjer: ”Også boligejere med variabel rente skal huske at rette deres forskudsopgørelse – især, hvis du i løbet af året har fået rentetilpasset et F3- eller F5-lån, for så er renten på dit lån også faldet”.

Derfor ændrer dit skattefradrag sig

”Når du omlægger dit realkreditlån til et lån med en lavere rente, får de lavere renteudgifter betydning for dit skattefradrag, og dermed det samlede beløb, du skal betale i skat. Glemmer du at tage højde for det, kan det betyde, at du får dig en kedelig overraskelse det efterfølgende år. Hvis du ikke husker at rette rentefradraget i din forskudsopgørelse, bliver det nemlig først rettet på årsopgørelsen det efterfølgende år, når Skat modtager beløbene fra realkreditinstituttet/banken, og det resulterer i en ekstraregning fra Skat til dig. Det er derfor vigtigt, at du husker at rette din forskudsopgørelse, så den tager højde for din låneomlægning og de lavere rentebetalinger,” uddyber Brian Friis Helmer.

Det skal du gøre

Du bør gå ind og tilrette beløbet på din forskudsopgørelse, lige så snart, du har modtaget opgørelsen fra realkreditinstituttet over, hvor meget du skal betale i renter. Husk at medregne de renter, du allerede har betalt på det gamle lån, før du omlagde.

Husk også at tilrette din forskudsopgørelse for 2020, når den bliver tilgængelig hos Skat i starten af november måned i år.

Kontakt

Kontakt

Selvbetjening

Selvbetjening