Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Udnyt dit ekstra pensionsfradrag inden nytår

Udnyt dit ekstra pensionsfradrag inden nytår

13. december 2019
Gå til nyhedsoversigt

Danskerne lever længere, og derfor har vi brug for flere penge til vores pension. Sidste år blev der af den grund indført et skattefradrag, som du kan få glæde af, hvis du indbetaler til din pensionsopsparing inden nytår.

Det er efterhånden ingen nyhed, at vi lever længere og længere. Men måske overrasker det dig, at en nyfødt ifølge Danmarks Statistik i dag kan forvente at leve i gennemsnit helt frem til det fyldte 81 år? Det er ca. 5 år længere end for 20 år siden og betyder, at hvis du går på pension, når du er i midten af 60’erne, vil livet som pensionist fylde knap en fjerdedel af hele dit liv - og det kræver altså en solid opsparing.

Din pension kræver overblik

Vi kan godt forstå, hvis pensionslivet virker langt ude i fremtiden, når du befinder dig i 30'erne. Men det er faktisk i den alder, du for alvor bør sparke gang i dine pensionsindbetalinger.

Vores erfaring er, at mange mangler overblik over, om pensionsopsparingen vil kunne række til en jordomrejse, to biler og en kalender spækket med fritidsaktiviteter som pensionist. Derfor er det vigtigt at søge rådgivning og få lavet nogle beregninger, så du er sikker på, at du sparer nok op til pensionslivet.

> Få gode råd om din pension

Så meget får du ud af fradraget i 2019

2019 lakker mod enden, og det giver god anledning til at overveje, om du kan undvære nogle ekstra knaster, du kan overføre til din pension. Udover at du sparer mere op til livet i den tredje alder, får du nemlig også et større fradrag, hvis du overfører inden nytår. Fradraget er et ligningsmæssigt fradrag, og størrelsen på fradraget afhænger af, om du har mere eller mindre end 15 år, til du går på pension. Du kan få fradrag for indbetalinger op til 71.500 kr.

I kroner og ører betyder det for dig, som har mere end 15 år til din pension, at du for hver 1.000-kroneseddel, du overfører til en ratepension eller livrente, reelt ”kun” betaler 602 kr. – hvis du er bundskatteyder.

Har du mindre end 15 år til din pension, betaler du som bundskatteyder reelt ”kun” 566 kr. for hver 1.000-kroneseddel, du overfører til en ratepension eller livrente. *

*) Note: Beregningen tager udgangspunkt i en samlet skat for en bundskatteyder på ca. 38 pct. og en gennemsnitlig kommune- og kirkeskat på 25,6 pct. Det er antaget, at alle 1.000 kr. (efter AM-bidrag) indskydes på en fradragsberettiget pensionsordning.