Gå til indhold PrivatPrivat BetaErhvervAL-KontoKigDigital signering Gå til navigation
Planlæg årets pensionsindbetalinger allerede i januar

Planlæg årets pensionsindbetalinger allerede i januar

6. december 2019
Gå til nyhedsoversigt

Traditionen tro venter et stort antal danskere til sidst på året med at sætte (ekstra) penge ind på pensionskontoen. Det kan der være mange gode grunde til, men for de fleste vil det faktisk være både nemt og effektivt at sprede sine indbetalinger over hele året.

Har du fået lønforhøjelse i løbet af året, eller er du blandt de danskere, der i december regner dig frem til, at din samlede løn for året når op over topskattegrænsen? Så er der god grund til sidst på året at sætte et ekstra beløb ind på din pensionsopsparing. Men ellers er der egentlig ikke rigtig nogle gode grunde til at nøle med at få overført til pensionen – specielt ikke hvis pengene står og sover på en konto til 0 pct. i rente.

Få pensionspengene ud at arbejde med det samme

Pensionschef i Arbejdernes Landsbank Yvonne Hansen bekræfter, at der ruller flest pensionskroner ind sidst på året, men anbefaler faktisk, at man spreder indbetalingerne ud over af hele året:

”Ved at overføre penge hver måned til din pensionsopsparing, som fx investeres i bankens puljer, kommer pengene ud at arbejde med det samme frem for at blive mindre værd på en konto. Specielt med det lave renteniveau, vi har i øjeblikket, kan der være meget at vinde i afkast ved at investere. Der er naturligvis udsving i afkast, og afkastet kan også være negativt, men på lang sigt får du mere ud af dine pensionspenge, hvis du overfører et fast månedligt beløb til din pension, som løbende bliver investeret”, siger Yvonne Hansen.

> Sådan kan du investere hos os

Deadline for pensionsindbetalinger i 2019

Den nemmeste måde, at sikre at der løbende sættes penge ind på pensionen, er at oprette en fast overførsel i netbank, som kører automatisk.

”På den måde undgår du at skulle overføre penge i al hast i slutningen af året eller i værste fald glemme at overføre penge til pensionen”, lyder det fra Yvonne Hansen.

Hvis du nu alligevel er blandt de kunder, der venter til sidst på året med at overføre den sidste sjat penge til pensionen, skal du - for at opnå fradrag for din pensionsindbetaling i 2019 – huske disse datoer og tidspunkter.

Kontakt

Kontakt

Selvbetjening

Selvbetjening