Gå til indhold PrivatPrivat BetaErhvervAL-KontoKigDigital signering Gå til navigation
5 gode råd om kort til ferien

5 gode råd om kort til ferien

5. februar 2019
Gå til nyhedsoversigt

Har du prøvet at få dit kort afvist i udlandet? Det er møgirriterende, skal vi hilse og sige. Men det kan undgås, hvis du er godt forberedt. Følg vores gode råd og få de rigtige kort med dig på ferien.

1. Medbring altid 2 kort 

Medbring altid minimum 2 kort på ferierejsen - vores erfaring siger os, at det er godt med et ekstra kort, hvis det ene skulle blive væk, gå i stykker eller ramme forbrugsgrænsen.

2. Tag forskellige kort med 

Du kan med fordel medbringe både et debetkort og et kreditkort, for de har hver deres fordele:

AL-MasterCard Cash: Hæv mange penge pr. dag 

  • Med et debetkort som fx Mastercard Cash kan du kun bruge de penge, der står på kontoen - der er ingen kredit. Pengene bliver trukket straks eller få dage efter, du har brugt kortet. Debetkort har typisk lavere gebyrer (1 pct.) i udenlandske automater end kreditkort (2 pct.). En anden fordel ved et alm. Mastercard Cash er en høj forbrugsgrænse (limit) på 10.000 kr. om dagen ved hævninger i automat og 30.000 kr. om dagen ved køb i forretninger mv. Så hvis din konto er godt fyldt op, kommer du ikke i pengenød.

> Spar penge i udlandet: Dette kort er billigst

AL-MasterCard: Rentefri kredit

  • Med et kreditkort som fx AL-Mastercard bliver pengene ikke trukket med det samme. Du får en rentefri kredit på mindst 10.000 kr. og ”gratis kredittid”, da du først betaler pengene tilbage til MasterCard-kontoen 15-45 dage, efter du har brugt kortet.
    Visse steder i udlandet er det påkrævet at benytte kreditkort i stedet for debetkort, hvis du fx vil reservere hotel eller leje bil.
    Et alm. Mastercard har en forbrugsgrænse (limit) på op til 30.000 kr. pr. løbende 30 dage. Men der er forskellige limits afhængig af korttype. Læs mere.

Visa/dankort: Lidt lavere forbrugsgrænse

  • Et Visa/dankort er rent teknisk at betegne som et debetkort, fordi pengene bliver trukket med det samme. Visa/dankort har en lidt lavere forbrugsgrænse (limit) på 25.000 kr. pr. løbende 30 dage, og hvis du netop hjemmefra har betalt hotel og billeje med Visa-delen af dit Visa/dankort (fx via en udenlandsk udbyder), kan du godt risikere at ramme grænsen på 25.000 kr. midt i din ferie.

3: Skal I leje bil? Husk kreditkort!

Skal du leje bil i udlandet, så kræver mange udenlandske biludlejningsfirmaer, at du har et kreditkort (fx AL-Mastercard, men ikke Mastercard Cash eller Visa/dankort) med hen til skranken, når du skal have udleveret bilen. Det står i deres forretningsbetingelser. Du kan risikere, at de nægter at udlevere bilen til dig, og så har du tabt dine forudbetalte penge. Du kan dog godt forudbetale leje af bilen hjemmefra med et Visa/dankort.

> Billeje i udlandet: Derfor skal du huske et kreditkort

4. Kontant valuta eller kort?

Prisen for at hæve valuta i automater i Danmark og i udlandet er stort set éns. Vi anbefaler, at du medbringer et mindre beløb af den udenlandske valuta, som du kan bruge i den første tid på feriestedet, og at du derefter hæver de kontanter, du har brug for. Allerbilligst er det at betale med kort i udlandet i stedet for at hæve kontanter mange gange. Som kunde hos os betaler du i øvrigt ikke noget hævegebyr for at hæve euro i vores pengeautomater.

5. Rejseforsikring også en mulighed på kortet

Mange Mastercards har tilknyttet – eller tilbyder tilkøb af – en rejseforsikring. Den gælder hele året rundt, og hvis den ikke allerede er inkluderet, så er den ofte billigere end en enkelt tilkøbsforsikring købt via din rejseudbyder. Forsikringen dækker også, selv om du ikke har betalt rejsen med kortet, og forsikringen kan træde i kraft, inden du modtager dit Mastercard. Læs mere om rejseforsikringer på Mastercard. Rejseforsikring til kreditkortet AL-Mastercard kan tilkøbes fra kun 395 kr. om året. Mastercard Cash med rejseforsikring starter på 795 kr. Læs flere detaljer om de forskellige priser og dækninger her.

PS: Husk naturligvis også det blå sundhedskort - og dit pas!

Kontakt

Kontakt

Selvbetjening

Selvbetjening