Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Du får mere udbetalt på lønsedlen

Du får mere udbetalt på lønsedlen

20. juni 2018
Gå til nyhedsoversigt

Omkring 1. august får du en glædelig overraskelse. Der vil du nemlig se på din lønseddel, at du får udbetalt mere i løn!

Er det så din arbejdsgiver, der har været i det gavmilde hjørne? Nej, det skyldes nye skatteregler og pensionsregler, som regeringen og Dansk Folkeparti har stemt endeligt igennem Folketinget den 1. juni.

Rent teknisk er der tale om, at du fremover får et højere skattefradrag på den del af din løn, som du og din arbejdsgiver indbetaler til pension. Så du slipper altså billigere i Skat - og får dermed lidt flere penge udbetalt til dig selv. De månedlige pensionsindbetalinger rokkes der ikke ved.

Så meget mere får du

Hvor meget du får ud af det, kommer an på, hvor meget du og din arbejdsgiver indbetaler til pension. Og satserne varierer også lidt, om du har mere eller mindre end 15 år til din pension.

For eksempel vil en lønmodtager, der tjener 400.000 kr. om året før skat (og indbetaler 50.000 kr. i pension og har mere end 15 år til pension) få ca. 90 kr. efter skat mere udbetalt hver måned. På et år bliver det ca. 1.080 kr. efter skat.

En lønmodtager med samme løn, men med mindre end 15 år til pension, vil få ca. 220 kr. mere udbetalt hver måned. På et år bliver det ca. 2.640 kr. efter skat. 

Dobbelt så højt i 2018

Du vil i resten af 2018 få det dobbelte mere udbetalt hver måned, fordi aftalen gælder med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2018, men jo først begynder at slå igennem på dine lønseddel fra august 2018. 

Vokser år for år frem til 2020

Skattefradraget - og dermed din udbetalte løn - vokser også i både 2019 og 2020, hvor de nye skatteregler vil være fuldt implementeret.

Ny forskudsopgørelse på vej

På grund af disse ændringer får du en ny forskudsopgørelse her i slutningen af juni.

Nyt jobfradrag

Med i aftalen er også et nyt jobfradrag, der betyder, at alle med en indkomst på over 187.000 kr. om året får op til 650 kroner mere udbetalt om året fra 2020.

Hvad skal du gøre?

Du skal ikke gøre noget. Ændringerne slår igennem af sig selv, når Skatteministeriet er klar til at implementere dem. Men man kan sige, at det er blevet mere attraktivt at indbetale til pension, fordi du skal betale mindre i Skat af pengene.

Derfor får man faktisk også mest ud af de ekstra penge ved at indbetale dem til pension. Så vokser de nemlig til mere, når du skal bruge dem som pensionist. 

Du er velkommen til at kontakte din rådgiver for en snak eller en anbefaling, der kan optimere din samlede privatøkonomi.