Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Cheføkonom: Renterne stiger til næste år

Cheføkonom: Renterne stiger til næste år

24. april 2018
Gå til nyhedsoversigt

Efter en periode med stigende renter i starten året er realkreditrenterne igen dykket til et meget lavt niveau de seneste to måneder, hvor man lige nu kan få et 30-årigt 2%-lån i en yderst attraktiv kurs omkring 98.

Men det kan snart være slut med de historisk lave renter, mener flere økonomer, heriblandt Arbejdernes Landsbanks cheføkonom Signe Roed-Frederiksen:

”Væksten i Euroområdet er tilbage på sporet, og ECB’s opkøbsprogram, som har holdt renteniveauet nede siden marts 2015, står til at slutte i år. Inflationen er fortsat lav, så vi tror ikke, at ECB hæver renten før næste år. Men den amerikanske centralbank er allerede godt i gang med renteforhøjelserne, og det vil også smitte af på renteniveauet herhjemme. Derfor tror vi, at renterne stille og roligt vil bevæge sig opad i løbet af de næste 12 måneder,” siger cheføkonom Signe Roed-Frederiksen.

Lås renten fast på et lavt niveau

Udsigten til stigende renter bør få flere boligejere til at overveje at låse realkreditrenten fast på det meget lave niveau, som vi ser i øjeblikket.

”Det er umuligt at forudsige, præcist hvornår og hvor meget renterne vil stige. Men hvis man overvejer på et tidspunkt at gå fra variabel rente til fast rente, så er ”nu” nok et meget godt tidspunkt,” tilføjer cheføkonomen.

Mandag den 30. april er førstkommende deadline for opsigelse af nuværende realkreditlån, hvis man vil undgå unødvendige ”differencerenter” og have et nyt realkreditlån, der  gælder fra 1. juli. Kontakt din rådgiver eller filial for for at få hjælp. 

I vores renteprognose kan du altid se vores syn på renten de næste 12 måneder.