Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Nu kan du lægge dankort i din telefon

Nu kan du lægge dankort i din telefon

28. marts 2017
Gå til nyhedsoversigt

Alle kunder med et dankort fra Arbejdernes Landsbank kan fra i dag lægge en virtuel kopi af dankortet ind i deres iPhone eller Android-telefon - og så kan man nemt og sikkert bruge sin mobiltelefon som dankort.

Når du skal betale i butikkerne, foregår det kontaktløst. Du holder blot din mobiltelefon med AL-Wallet op til betalingsterminalen - og så har du betalt.

”Nu bliver dankortet for alvor mobilt, og dermed bliver det endnu lettere for vores kunder at betale. Det er fantastisk, at man nu kan have sit dankort med sig på mobiltelefonen. Det har vi glædet os rigtig meget til at rulle ud til vores kunder,” siger Dorte Poulsen, kortchef i Arbejdernes Landsbank.

Det mobile dankort ud til mange flere

Det er en måned siden, at Arbejdernes Landsbank i selskab med Nets og andre banker gjorde det muligt at lægge Mastercard ind i Android-telefoner. Med dagens ”dankort-til-iPhones-og-Android-løsning” kan mange flere danskere nu tage dankortet med sig på mobilen.

”Rigtig mange danskere har lige præcis et dankort og en iPhone eller Android-telefon. Så vi forventer, at danskerne i stor stil tager det mobile dankort til sig. Nu bliver det i hvert fald meget svært at glemme sit dankort,” lyder det med et smil fra Dorte Poulsen.

Og man bestemmer naturligvis selv, om man har lyst til at lægge en ekstra, virtuel kopi af dankortet ind i sin mobil – eller om man bare fortsat vil nøjes med det gode gamle plastickort.

Sådan betaler du

AL-Wallet til iPhones (iOS-styresystemet) fungerer ved hjælp af Bluetooth-teknologi og QR-koder i butikkerne. Det betyder, at man skal slå ”bluetooth” til på sin telefon for at gennemføre en betaling – og i øvrigt have åbnet sin mobiltelefon.

AL-Wallet til Android-telefoner fungerer med såkaldt NFC-teknologi, så man ikke behøver at åbne sin telefon for at igangsætte en betaling.

Store detailkæder i fuld gang

Allerede i dag kan man betale med dankort på mobilen i en række forretninger særligt under Dansk Supermarked, og mange flere vil følge med i de kommende uger.

Indtil videre kan man primært betale med dankort på mobilen i de supermarkeder, hvor der er sat en Bluetooth-boks op ved siden af terminalen. Alle forretninger, der allerede tager imod kontaktløse betalinger med dankort vil - med en simpel softwareopdatering af deres terminaler - være klar til at tage imod dankort på mobilen.

Høj sikkerhed og ligeså god dækning

Den nye løsning er ekstra sikker, fordi der ikke ligger kortoplysninger på telefonen, og derfor udveksles der ikke kortoplysninger mellem mobil og terminal. Der er altså ikke et kortnummer, der kan aflures. Skulle der alligevel ske et misbrug, vil du være ligeså godt dækket, som når du benytter betalingskort.

I første omgang kan du kun bruge AL-Wallet i fysiske butikker. En løsning til nethandel kan komme på tale senere.

Nu mangler kun Mastercard til iPhones. Den løsning forventes klar til sommer.

Læs mere - og få hjælp

Du kan læse mere om AL-Wallet på vores produktside.

Hvis du har spørgsmål eller problemer, kan du ringe til vores AL-Wallet Support på telefon 38 48 48 40.