Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Frist for ændring af realkreditlån er 28. april

Frist for ændring af realkreditlån er 28. april

26. april 2017
Gå til nyhedsoversigt

Hvis du har aktuelle planer om at skifte til en ny type realkreditlån, så er fredag den 28. april den førstkommende deadline. Så kan du nemlig opsige dit gamle lån til kurs 100 med effekt fra 1. juli. Næste deadline for at give os besked om ændring af realkreditlån er i øvrigt den 31. juli.

Lås renten fast på et lavt niveau

Renteniveauet er fortsat lavt, men med en let stigende tendens. I skrivende stund kan du låse renten fast i 30 år med et fastforrentet 2%-lån til en fin kurs på ca. 97,50.

”Hvis man har en lang tidshorisont og - ligesom os - forventer, at den 30-årige realkreditrente vil stige, så kan man lige så godt tage et fastforrentet lån. Det er stadig rigtig billigt lige nu, og fordelen ved fast rente er, at du er sikret en meget lav rente i hele lånets løbetid, og skulle prisen på din bolig falde som følge af stigende renter, så får du en rigtig god formuebeskyttelse. Det skyldes, at værdien af din restgæld vil falde i takt med, at renterne stiger,” siger privatøkonom Brian Rasmussen.

De fleste vælger nu fast rente

Modsat tidligere så vælger flertallet af boligejere i dag et realkreditlån med fast rente: I 3. kvartal 2016 valgte 63,4 pct. et realkreditlån med fast rente. Det betyder, at 40 procent af alle realkreditlån i Danmark nu er med fast rente.

Du får AL-BoligBonus og rabat på omlægning

Husk også, at alle vores kunder med et realkreditlån eller et realkreditlignende lån i Arbejdernes Landsbank/Totalkredit får en AL-BoligBonus på 1.000 kr. pr. lånt million om året.

Hvis du har et realkreditlån i et andet realkreditinstitut, tilbyder vi at skifte til Totalkredit med rabat i resten af 2017.