Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Få styr på skatten for 2018

Få styr på skatten for 2018

14. november 2017
Gå til nyhedsoversigt

Skat har haft gang i den store regnemaskine for at regne ud, hvad 4,9 mio. skattepligtige danskere skal betale i Skat for 2018. Fra tirsdag den 14. november kan du logge på TastSelv hos Skat.dk og se, om tallene stemmer.

Du skal nemlig selv sørge for, at din forskudsopgørelse passer - og rette i den, hvis der fx er ændringer i din løn, renteudgifter eller bopæl.

”Det er en god idé at tjekke, at tallene i forskudsopgørelsen passer. På den måde undgår du at skulle betale restskat, når 2018 er omme,” siger privatøkonom i Arbejdernes Landsbank Brian Friis Helmer.

"Hvis du har rettelser til forskudsopgørelsen, så indtast dem hurtigst muligt hos Skat, gerne senest midt i januar 2018 (hvis du er bagudlønnet), så din arbejdsgiver kan få det med allerede i første lønudbetaling i 2018," råder Brian Friis Helmer.

Din arbejdsgiver får automatisk dit nye skattekort tilsendt elektronisk. Du kan dog rette i din forskudsopgørelse hele året.

De 4 vigtigste ting på din forskudsopgørelse:

 • Får du mere eller mindre i løn i 2018?
  Justér din indkomst til det rette niveau. Hvis du har fået nyt job, har din løn måske også ændret sig.

 • Går du på pension?
  Din indtægt vil typisk ændre sig, når du går på pension. Du tjener formentlig mindre, men på du slipper til gengæld for at betale 8 pct. af din løn i arbejdsmarkedsbidrag.

 • Længere/kortere til din arbejdsplads?
  Har du mere end 12 kilometer til din arbejdsplads, kan du få ”befordringsfradrag”. Hvis afstanden til dit arbejde ændrer sig, bør du også ændre dit befordringsfradrag - især hvis du får kortere til dit arbejde. Husk, at du kan få befordringsfradrag, uanset om du kører i bil, bus, tog eller på cykel. 

 • Ændrede renteudgifter?
  Har du solgt/købt en bolig? Har du omlagt, rentetilpasset eller indfriet dit realkreditlån? Så bør du justere dine renteudgifter, så de passer. Læs mere herunder.

Sådan tjekker du dine renteudgifter i netbank

For at se renteudgifter på realkreditlån klikker du på ”Totalkredit” i venstremenuen. Under ”låneoplysninger” kan du se årsopgørelser fra Totalkredit. Under ”låneoversigt” kan du klikke på ”Vis ydelsesforløb” og se forventede renter og bidrag frem i tiden – og dermed også for 2018.

For at se renteudgifter på banklån klikker du på ”Konti og posteringer” i venstremenuen. Vælg ”Kontovilkår” og derefter ”Rente- og provisionsbeløb”. Så kan du se renterne for indeværende år og forrige år på alle konti. Du kan også se renteudgifter frem i tiden, hvis du blot sætter datoen frem til det ønskede tidspunkt.

Du kan selvfølgelig også spørge os i banken, hvis du er tvivl om dine renteudgifter for 2018. Ring til os på 38 48 48 48 alle hverdage kl. 8 – 20.

FAKTA om renteudgifter

Renteudgifter til lån kan trækkes fra i Skat, mens dine renteindtægter (fra opsparing i banken) trækker i den anden retning. Hvis du har flest renteudgifter (det har de fleste med et lån til bolig), så har du en negativ kapitalindkomst, der kan trækkes fra i Skat.