Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Direktøren besøger 7.B.

Direktøren besøger 7.B.

13. marts 2017
Gå til nyhedsoversigt

I denne uge tager en række rådgivere og ordførende direktør Gert R. Jonassen fra Arbejdernes Landsbank ud på landets folkeskoler for at undervise 7.-8. klasserne i privatøkonomi.

Det sker i ”Pengeuge” fra 13. til 17. marts – et ikke-kommercielt initiativ fra Finans Danmark og Dansk Matematiklærerforening. I år er emnerne opsparing, budget, renter samt digital sikkerhed, når man deler billeder, overfører penge, køber varer på nettet osv.

900 skoler har tilmeldt sig, og mere end 30.000 elever vil få glæde af undervisningen.

Direktøren glæder sig

Arbejdernes Landsbank stiller ligesom sidste år med en række rådgivere og ordførende direktør Gert R. Jonassen som gæstelærere. Sidste år var Gert på Nørrebro Parkskole i København – i år skal han undervise 7.B på Lindevangskolen på Frederiksberg.

”Jeg glæder mig, for jeg havde en rigtig god oplevelse sidste år. Her oplevede jeg stor interesse og spørgelyst fra eleverne inden for en bred vifte af områder, og det viser mig, at interessen for mere viden er der. Det synes jeg, at vi som bank har et ansvar for at bidrage til, og derfor er jeg glad for igen i år at deltage sammen med andre gode kolleger fra banken,” siger Gert R. Jonassen.

For de unge, som ikke får besøg af vores rådgivere i denne omgang, er her 5 gode råd om privatøkonomi:

Gode råd til unge om privatøkonomi

1. Overblik: Det vigtigste er at danne sig et overblik over indtægter og udgifter - og dele udgifterne i faste og variable.

2. Sæt penge af til uforudsete udgifter, for der kan hurtigt opstå uventede situationer, fx en punkteret cykel, eller hvis du taber din telefon, og den skal repareres.

3. Spar op: Når du har overblik over indtægter og udgifter, kan du se dit månedlige overskud, som du kan bruge - eller spare op til en ny telefon eller computer.

4. Det er ikke gratis at låne penge. Hvis du køber en telefon på afbetaling, kan du hurtigt ende med at have betalt for to. Brug ÅOP (årlig omkostning i procent) til at sammenligne forskellige lån. ÅOP er et samlet tal, der tager højde for både renter og gebyrer.

5. Pas på, når du handler på nettet. Ved du, hvem du handler med? Vær skeptisk, hvis du ser et tilbud som er for godt til at være sandt. Og tjek sælger fx via en søgning på firmanavnet og se, om andre har haft dårlige oplevelser.

Fakta om Pengeuge 2017

  • Afholdes 13.-17. marts 2017 på skoler over hele landet. Blev afholdt første gang 2014.
  • Målgruppen er folkeskolens 7. og 8. klasser.
  • Finans Danmark (bankernes interesseorganisation) står bag initiativet i samarbejde med Dansk Matematiklærerforening.