Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Det billigste lån til ombygning

Det billigste lån til ombygning

14. september 2017
Gå til nyhedsoversigt

Med stigende boligpriser - og dermed stigende friværdier - flere steder i landet har flere danske boligejere nu mulighed for at tage et tillægslån (realkreditlån), hvis de går med drømme om at renovere boligen eller foretage andre større investeringer. For det vil oftest være den billigste måde at finansiere det på.

Lige nu kan man fx vælge et lån på sølle 0,5 pct. i fast rente over 10 år. Dermed får man en ultralav rente, der ligger fast i hele lånets løbetid.

Et tillægslån på 300.000 kr., giver en månedlig ydelse på ca. 2.900 kr. efter skat. Vil man låne 500.000 kr., får man en månedlig ydelse på ca. 4.800 kr. efter skat.

”Man skal typisk låne mindst 100.000 kr., før det pga. omkostninger kan betale sig at vælge tillægslån frem for et banklån,” siger privatøkonom i Arbejdernes Landsbank Brian Friis Helmer.

Har jeg friværdi?

Du kan få et tillægslån, hvis du har friværdi i din bolig. Det har du, hvis du har belånt boligen inden for 80 pct. af boligens værdi.

Et eksempel: Din bolig er 2 mio. kr. værd, og du skylder 1 mio. kr. i boligen. Du kan som oftest optage et tillægslån på op til 80 pct. af de 2 mio. kr., som er 1,6 mio. kr. Du kan altså få et tillægslån på op til 600.000 kr.

Se selv, hvad de forskellige lån koster

Med Totalkredits ”Tillægslånsberegner” kan man selv beregne, hvad de forskellige lån koster. Husk at vælge den løbetid, som du ønsker: 10, 15, 20 eller 30 år. De tilhørende faste rentesatser hedder henholdsvis 0,5, 1, 1,5 og 2 pct.

Flere lånetyper i spil – tal med din rådgiver

”Tillægslån er blevet mere aktuelt nu, fordi boligpriserne er steget, så flere har friværdi. Samtidig er renterne meget lave. Så det er faktisk et rigtig godt tidspunkt, hvis man har planer om nye, større investeringer, fx vedligeholdelse eller energioptimering af sin bolig. Man kan også bruge et tillægslån til at indfri dyrere banklån,” siger privatøkonom Brian Friis Helmer og tilføjer:

”Der er rigtig mange muligheder for at låne billigt lige nu, om det så er banklån eller tillægslån. Sammen med sin rådgiver kan man regne på og overveje de forskellige lånetyper og vælge det rette for éns egen privatøkonomi.”