Billeje i udlandet: Husk kreditkort, ikke Visa/dankort

Skal du leje bil i udlandet, så husk at medbringe et kreditkort som for eksempel et Mastercard, som du kan bestille gratis hos os. Et Visa/dankort er nemlig ikke altid ”godt nok” for biludlejningsfirmaerne.

Husk at medbringe et kreditkort

”Mange udenlandske bil­ud­lej­nings­fir­ma­er kræver, at man lægger et kreditkort. Ellers kan man ikke være sikker på at få bilen udleveret. Og et Visa/dankort er ikke et kreditkort, ligesom et Mastercard debit heller ikke er det,” siger Dorte Poulsen, kortchef i Arbejdernes Landsbank.

Ifølge Dorte Poulsen bunder problemet i en udbredt misforståelse blandt de udenlandske bil­ud­lej­nings­fir­ma­er. De tror (fejlagtigt), at de i tilfælde af uheld ikke kan få deres omkostninger dækket med et Visa/dankort. Nogle oplever, at de godt kan leje bil og få den udleveret med et debetkort, men bliver så til gengæld bedt om at tegne en ekstra forsikring, som selvfølgelig koster mere for kunden. 

”Det er faktisk totalt misforstået af ud­lej­nings­fir­ma­er­ne. De står faktisk ikke dårligere ved at tage imod betaling med et debetkort som Visa/dankort, og uanset korttype så må bil­ud­lej­nings­fir­ma­er ikke bare trække for skader på bilen – kunden skal godkende det først. Jeg tror, at de kræver kreditkort, fordi de tænker, at hvis kunden har et kreditkort, så må der være tale om en ”god” kunde,” siger kortchef Dorte Poulsen.

Læs om forskellen på kreditkort og debetkort

OK at betale med Visa/dankort hjemmefra

Ifølge kortchefen er det ikke noget problem at betale for leje af bilen hjemmefra med et Visa/Dankort. Men for sin egen skyld bør man medbringe et kreditkort som fx Mastercard – når man skal afhente bilen – og det skal i øvrigt tilhøre den person, der skal køre bilen. Ellers kan det gå galt. Samme anbefaling kommer fra det europæiske forbrugerråd Forbruger Europa.

Svært at få pengene igen

Arbejdernes Landsbank kender til flere sager, hvor bil­ud­lej­nings­fir­ma­er simpelthen har nægtet at udlevere bilen - og heller ikke vil refundere den allerede betalte leje af bilen. Og desværre er der ikke umiddelbart så meget at gøre ved det.

”Vi kan se, at det tydeligt fremgår af bil­ud­lej­nings­fir­ma­er­nes vilkår, at der skal fremvises et kreditkort for at få bilen udleveret. Så vi har desværre meget svært ved at få kundernes penge tilbage på en indsigelse. Visa afviser langt de fleste af sagerne,” fortæller Dorte Poulsen.

Hav altid to kort med på ferien

Hendes råd til danskerne er derfor:

”Vi anbefaler altid vores kunder at have mindst to kort med på ferien, og hvis man vil leje bil skal det ene være et kreditkort. Det er også en fordel med to kort, hvis man taber det ene, eller det ikke lige virker. Det kan jo ske,” siger hun.

Gratis Mastercard
  • Som kunde i Arbejdernes Landsbank kan du få et almindeligt Mastercard gratis, når du er tilmeldt AL-NetBank og modtager kontoudtog via e-Boks. Du skal opfylde vores almindelige regler om kreditværdighed, dvs. have en almindelig sund økonomi. Du kan i mange tilfælde selv ansøge om et Mastercard via din netbank. Du kan også vælge at udfylde et ansøgningsskema og aflevere det i den filial, hvor du er kunde.
  • Et Mastercard giver dig en rentefri kredit på mindst 10.000 kr. i op til 45 dage - alt efter hvilken korttype, du vælger. Med kortet kan du hæve kontanter og betale i butikker i Danmark og bruge det i stort set hele verden.
  • Når du bestiller et Mastercard kan du også vælge at tegne en rejseforsikring med en rigtig god dækning til en fornuftig pris.
Bestil et Mastercard credit

Se også