Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation

Undgå skattesmæk: Få styr på skatten for 2017

8. november 2016
Gå til nyhedsoversigt

Forskudsopgørelsen for 2017 bliver tilgængelig hos Skat.dk tirsdag den 15. november. Du kan derefter logge på TastSelv og se, hvad Skat forventer, at du skal betale i Skat næste år.

Du skal selv sørge for, at din forskudsopgørelse passer - og rette i den, hvis der fx er ændringer i din løn, renteudgifter eller bopæl.

”Det er en god idé at tjekke, at tallene i forskudsopgørelsen passer. På den måde undgår du at skulle betale restskat, når året er omme,” siger privatøkonom Brian Rasmussen.

Har du har rettelser, så indtast dem hurtigst muligt, eller gerne senest midt i januar 2017, (hvis du er bagudlønnet), så din arbejdsgiver kan få det med allerede i første lønudbetaling i 2017. Din arbejdsgiver får automatisk dit nye skattekort tilsendt elektronisk. Du kan dog rette i din forskudsopgørelse hele året.

Her er de 4 vigtigste ting at forholde sig til på forskudsopgørelsen:

 • Får du mere eller mindre i løn i 2017?
  Justér din indkomst til det rette niveau. Hvis du har fået nyt job, har din løn måske også ændret sig.

 • Går du på pension?
  Din indtægt vil typisk ændre sig, når du går på pension. Du tjener formentlig mindre, men på du slipper til gengæld for at betale 8 pct. af din løn i arbejdsmarkedsbidrag.

 • Længere/kortere til din arbejdsplads?
  Har du mere end 12 kilometer til din arbejdsplads, kan du få ”befordringsfradrag”. Hvis afstanden til dit arbejde ændrer sig, bør du også ændre dit befordringsfradrag - især hvis du får kortere til dit arbejde. Husk, at du kan få befordringsfradrag, uanset om du kører i bil, bus, tog eller på cykel. 

 • Ændrede renteudgifter?
  Har du solgt/købt en bolig? Har du omlagt, rentetilpasset eller indfriet dit realkreditlån? Så bør du justere dine renteudgifter, så de passer.

Sådan tjekker du dine renteudgifter i netbank

For at se renteudgifter på realkreditlån klikker du på ”Totalkredit” i venstremenuen. Under ”låneoplysninger” kan du se årsopgørelser fra Totalkredit. Under ”låneoversigt” kan du klikke på ”Vis ydelsesforløb” og se forventede renter og bidrag frem i tiden – og dermed også for 2017.

For at se renteudgifter på banklån klikker du på ”Konti og posteringer” i venstremenuen. Vælg ”Kontovilkår” og derefter ”Rente- og provisionsbeløb”. Så kan du se renterne for indeværende år og forrige år på alle konti. Du kan også se renteudgifter frem i tiden, hvis du blot sætter datoen frem til det ønskede tidspunkt.

Du kan selvfølgelig også spørge os i banken, hvis du er tvivl om dine renteudgifter for 2017. Ring til os på 38 48 48 48 alle hverdage kl. 8 – 20.

FAKTA om renteudgifter

Renteudgifter til lån kan trækkes fra i Skat, mens dine renteindtægter (fra opsparing i banken) trækker i den anden retning. Hvis du har flest renteudgifter (det har de fleste med et lån til bolig), så har du en negativ kapitalindkomst, der kan trækkes fra i Skat.