Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Sådan kommer din bankkonto gennem julen

Sådan kommer din bankkonto gennem julen

15. november 2016
Gå til nyhedsoversigt

Julen er på mange måder en sød og dejlig tid, men den kan også være udfordrende for din bankkonto. Butikker og reklamekataloger gør i hvert fald deres til, at vi putter ekstra i kurven op mod jul. Vi har derfor samlet 6 gode råd, så du bedre kan navigere i det økonomiske julelandskab.

1. Aftal et julegavebudget

Bliv enige om et julegavebudget i jeres familie, som alle kan være med på. En anden mulighed er at give fællesgaver til par eller hver familie - eller nøjes med kun at give gaver til børnene.

2. Lad ungerne blive hjemme, når der skal købes julegaver

Overvej tidspunktet, hvor du køber ind – og køb dine julegaver i god tid. Undersøgelser viser, at indkøb foretaget under stress – fx med lange køer og utålmodige børn - i de fleste tilfælde bliver dyrere, end hvis du har fred og ro.

3. Køb brugt eller lav gaverne selv

Nettet flyder over med brugte ting, som folk gerne vil sælge. Og står du og skal finde en gave til den lille purk i familien, kunne det være en ide at købe legetøjet brugt. Kvaliteten kan være ligeså god, som på et nyt stykke legetøj, og barnet kan givetvis ikke se forskel på nyt og brugt. Du kan også lave gaven selv. Den går nok ikke hos de lidt større børn, men konen, manden eller kæresten vil sikkert blive rigtig glade for et klippekort til massage, opvask eller pasning af børn.

4. Pas på dyre lån

Butikkerne frister med alt fra lave månedlige ydelser og rentefrihed, når du træder ind af døren. Og tilbuddet frister da også mange. Men pas på – også selv om lånet er rentefrit! For det første risikerer du at købe mere, end du ellers ville have gjort, når du takker ja til lånet. For det andet risikerer du, at der løber flere omkostninger på lånet, end du regner med – især hvis du ikke kan betale til tiden.

5. Køb dine togbilletter i god tid og spar penge

Skal du med toget til jul, så tjek i god tid, om der er billige afgange. Det kan der fx være, hvis du rejser på skæve tidspunkter som tidlig morgen eller sen aften. Du kan også undersøge, om du kan få et lift eller give et lift og dermed spare penge ved fælles transport mod julefesten.

6. Pas på elforbruget i julen

Vi skruer ekstra op for julebelysningen i juletiden. En undersøgelse fra sidste år foretaget af Yougov viser, at 56 pct. har ekstra meget lys tændt i juletiden for hyggens skyld. Og det er da også flot at se på, men husk at elmåleren så også løber hurtigere rundt end normalt.