Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Har du penge til gode hos os?

Har du penge til gode hos os?

14. oktober 2016
Gå til nyhedsoversigt

Undrer du dig også over, hvor pengene bliver af hver måned? Ejer du mon én af de 100 ”glemte” konti i Arbejdernes Landsbank.

Tro det eller ej: Der er rent faktisk nogle, der glemmer deres bankkonto. Her i banken har vi ca. 100 konti, som vi gerne vil af med!

Skat har netop efterlyst ejerne af omkring 8.500 danske bankkonti med i alt 90 mio. kr., som har været spærret i danske banker de seneste 2,5 år, fordi bankerne ikke har kunnet finde frem til ejerne pga. manglende identifikationsoplysninger som navn, adresse og CPR-/CVR-nummer.

Når en konto mangler identifikationsoplysninger, skyldes det typisk, at en person er flyttet til udlandet og ikke har efterladt en ny adresse, eller at der ikke er givet tilstrækkelige informationer, da kontoen blev oprettet.

Søg på dig selv

På Statstidende.dk kan du se, om du skulle have glemt en konto i Arbejdernes Landsbank. Du kan skrive "Arbejdernes Landsbank" i højre side. Du kan også søge på dit eget navn og se, om der skulle dukke noget op i vores bank eller i andre banker. Konti fra Danske Bank vil dog først være med fra januar 2017.

Er du en af de efterlyste ejere med penge til gode her i banken, skal du henvende dig til os senest 6. oktober 2017. De konti, hvor ejeren ikke er fundet inden fristen, vil tilfalde statskassen.

Dobbelt så mange penge som sidst

Sidste gang, Skat efterlyste glemte penge i Statstidende, var i 2003, hvor der var 4.877 herreløse konti med i alt 44 mio. kr. Heraf blev omkring 1.100 konti og 35 mio., kr. identificeret, mens de resterende ca. 9 mio. kr. tilfaldt statskassen.

Her i 2016 efterlyser Skat altså dobbelt så mange kontohavere og dobbelt så mange penge.

FAKTA:

  • Alle konti i danske pengeinstitutter skal have tilknyttet navn, adresse og CPR-/CVR-nummer eller lignende, der kan identificere ejerne. For omkring 8.500 konti mangler disse oplysninger. Langt de fleste konti er oprettet efter 2003.

  • Hvis en ejer ikke melder sig senest 6. oktober 2017, vil pengene fra kontoen tilfalde statskassen. Det drejer sig om i alt 90 mio. kr.

  • Af de i alt 8.500 herreløse konti er den største på 5,6 mio. kr. Derudover er der 114 konti over 100.000 kroner og 1.720 konti med 301-500 kr.