Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Derfor hitter pensionsindbetalinger sidst på året

Derfor hitter pensionsindbetalinger sidst på året

14. december 2016
Gå til nyhedsoversigt

Et stort antal danskere venter til sidst på året med at sætte (ekstra) penge ind på pensionskontoen. Det kan der være flere gode grunde til:

  • Det kan være, at man som ansat har en løn, der ændrer sig i løbet af året - og derfor bedst kan se sidst på året, hvad der kan undværes til pension

  • Hvis man er selvstændig (og ikke har en arbejdsgiver, der indbetaler en del af lønnen på en pensionskonto hver måned), kan det også være nemmere at overskue sidst på året, hvor mange penge man har i overskud til pension.

  • Så er der også en del danskere, der ved at indbetale mere til pension, måske kan undgå at betale topskat: Hvis man fx kan se, at man kommer til at tjene 20.000 kr. over topskattegrænsen (507.934 kr. før arbejdsmarkedsbidrag i 2016), så overfører man i stedet det beløb til sin pensionsordning (ratepension eller livrente). Dit samlede skatteregnskab opgøres af Skat på næste års årsopgørelse, og her vil du så undgå topskatten.

Anbefaling: Spred indbetalingerne over hele året

I Arbejdernes Landsbank bekræfter pensionschef Yvonne Hansen, at kunderne indbetaler flest pensionskroner sidst på året. Men hun anbefaler, at man prøver at sprede indbetalingerne bedre i løbet af kalenderåret:

”Man kan opsætte et system med månedlige indbetalinger. Så kører det automatisk, og man glemmer det ikke. Man kan enten selv gøre det i netbank, eller tale med sin rådgiver og arbejdsgiver om at få det sat op,” siger Yvonne Hansen.

Du er velkommen til at kontakte din rådgiver for at få hjælp til pension. Vi har nemlig også pensionsordninger her i banken – læs mere her.

Deadline for indbetaling 2016

For at opnå fradrag for pensionsindbetaling i 2016 (aldersopsparing og ratepension – både private og arbejdsgiverordninger) skal du have indbetalt senest 30. december 2016 kl. 16 i filialen eller kl. 22 i netbanken.