Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation

Rejseforsikring vigtigere end nogensinde

22. maj 2015
Gå til nyhedsoversigt

Det gule sundhedskort dækker ikke længere på dine udlandsrejser. Derfor er det denne sommer vigtigere end nogensinde også at være dækket af en privat rejseforsikring. 

Efter det gule sundhedskort 1. august 2014 blev erstattet af det blå EU/EØS-sundhedskort, mistede man som dansker en række dækninger i tilfælde af uheld på udenlandsrejser.

For det første får man ikke længere dækket den meget dyre hjemtransport, og det blå EU-kort dækker heller ikke uden for de 28 EU-lande og de tre EØS-lande Norge, Island og Liechtenstein samt Schweiz.

Inden for ovennævnte EU/EØS-lande er du kun dækket på samme måde som borgere i det pågældende land. Så der kan være en egenbetaling på op til 40 procent, som du ikke en gang kan få refunderet, når du kommer hjem.

Det blå sundhedskort dækker heller ikke ophold på privathospitaler og besøg hos private læger i Europa. Og det er nu engang nemmere i en nødsituation at tage direkte på det nærmeste private hospital end at skulle lede efter et offentligt først.

God og billig pakkeløsning

Rejseforsikringer kan hurtigt løbe op i flere tusinde kroner om året. En simpel ”alt-i-én” pakkeløsning vil være det billigste og bedst dækkende for langt de fleste danskere. En rejseforsikring via MasterCard i din bank ligger helt i bund med prisen og helt i top på dækningen.

”Den rejseforsikring, som du kan tilkøbe på et MasterCard fra Arbejdernes Landsbank, dækker alt det, som det gule kort gjorde. Herudover indeholder den ubegrænset hjemtransport ved akut opstået sygdom eller tilskadekomst og mulighed for en lang række andre dækninger. Så med denne private rejseforsikring og det blå sundhedskort på rejsen vil langt de fleste være godt dækket,” siger Dorte Poulsen, projektleder i Arbejdernes Landsbank.

Arbejdernes Landsbank samarbejder med MasterCard og If og kan derfor tilbyde lave priser og god dækning. Du kan vælge mellem to typer dækning alt efter dit behov:

Den ”store” model

Den ”store” rejseforsikring kan tilkøbes et AL-MasterCard for 795 kr. om året. Den dækker ferierejser i hele verden op til 60 dage for hele familien inkl. børn til og med 23 år – også selv om du ikke selv er med på rejsen. Forsikringen omfatter desuden afbestilling, forsinket og mistet bagage samt flere andre ting.

Den ”lille” model

Den ”lille” rejseforsikring hører med til et AL-MasterCard Gold Basic til 395 kr. om året. Den dækker ferierejser i Europa op til 30 dage for hele familien inkl. børn til og med 23 år, når du selv er med på rejsen.

Det er ikke for sent

Både den ”store” og den ”lille” rejseforsikring dækker, selv om du ikke har betalt rejsen med kortet. Så det er slet ikke for sent at reagere, selv om du allerede har betalt selve rejsen.

Hvis du skal have et nyt kort, fx Gold Basic, er der en leveringstid på ca. 14 dage. Har du allerede et MasterCard og ønsker at tilkøbe rejseforsikring, kan det klares med det samme.

Kontakt din rådgiver eller filial for at høre mere og bestille. Hvis du er kunde, kan du også selv bestille via netbank.