Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation

Andelsbolig – stadig et godt køb?

6. februar 2015
Gå til nyhedsoversigt

Får man flere kvadratmeter for pengene i en andelsbolig? I Arbejdernes Landsbank kender vi andelsboligmarkedet og svarene, så du trygt kan gøre et godt køb.

Markedet for andelsboliger kan være svært at gennemskue, og danskerne er meget i tvivl om andelsboligers værdi, viser ny Epinion-undersøgelse: Således er kun 3 ud af 10 klar over, at andelsboliger faktisk er et billigt alternativ til ejerbolig.

”Som tommelfingerregel betaler du 20 pct. mindre pr. kvadratmeter i en andelsbolig i forhold til en sammenlignelig ejerlejlighed. Så du får altså flere kvadratmeter for de samme penge. Det ved vi fra vores mangeårige erfaring med at analysere og vurdere markedet,” siger Jens Damgaard Nielsen, boligforeningschef i Arbejdernes Landsbank.

Vi blåstempler andelsboligforeninger

Han og bankens rådgivere kender prisniveauet på andelsboligmarkedet, for de følger det tæt og har en opdateret database med regnskaber og oplysninger om 3.500 andelsboligforeninger, som bliver blåstemplet og fulgt løbende. 

”Med vores database, lokalkendskab og grundige rådgivning kan vi give vores kunder et forspring: Når du har været til rådgivning i Arbejdernes Landsbank, kan vi sige til dig: Den og den andelsforening og dens økonomi kender vi. Så du kan roligt gå ud at købe en andelsbolig i den og den forening i det her prisleje,” siger Jens Damgaard Nielsen.

”Nogle andelsforeninger og ejendomme kender vi så godt, at vi ved, om den enkelte lejlighed vender ud mod en stille gade eller en trafikeret vej, og det kan jo også gøre en stor forskel,” siger Jens Damgaard Nielsen. 

Han tilføjer, at man for god ordens skyld også bør tilføje et advokatforbehold, når man skriver under på en købsaftale. Så har man nemlig mulighed for at overveje sit køb en ekstra gang og fortryde.

Men er det et godt tidspunkt at købe andelsbolig nu?

”Ja, det vil jeg mene. Renterne er helt i bund, og som udgangspunkt får du ca. 20 procent mere for pengene. En andelsbolig kan også vise sig at være en ligeså god investering som en ejerlejlighed. Men man skal ikke købe for at spekulere i et overskud. Man skal købe ud fra sit boligbehov,” fastslår han.