Bedste bæredygtige brand i sektoren

Danske forbrugere har kåret Arbejdernes Landsbank til bedste bæredygtige brand blandt de danske banker.

Nr. 1 blandt de danske banker i Sustainable Brand Index

Hvert år tager Sustainable Brand Index temperaturen på europæiske forbrugeres opfattelse af brands i forhold til bæredygtighed, og undersøgelsen er uden sidestykke Europas største af slagsen. I 2021 er mere end 60.000 forbrugere blevet interviewet i undersøgelsen - heraf ca. 6.800 danskere, som har kåret Arbejdernes Landsbank til det mest bæredygtige brand blandt bankerne i Danmark.

video

Ingen andre bæredygtighedsmålinger i Europa bygger på et lige så stort datagrundlag som Sustainable Brand Index™, hvor mere end 60.000 tilfældigt udvalgte forbrugere i Norden, Holland og de baltiske lande - heraf ca. 6.800 i Danmark - er blevet spurgt ind til deres opfattelse af brands i forhold til bæredygtighed.

"At vi kan indtage førstepladsen blandt bankerne i Danmark i den største, uafhængige bæredygtighedsundersøgelse er et vidnesbyrd om, at danske forbrugere anerkender vores brand og værdsætter vores måde at drive bank på - hvilket vi naturligvis er utroligt stolte over. Samtidig er vi bevidste om, at kåringen forpligter. Det er vigtigt, hvordan vi bliver opfattet blandt danskerne og vores kunder. Men det er mindst ligeså vigtigt, hvad vi gør. Derfor vil vi fortsætte med at arbejde benhårdt på at få bæredygtighed integreret endnu mere i vores kerneforretning, hvilket er et centralt led i bankens bæredygtighedsstrategi".

Gert R. Jonassen, Ordførende direktør i Arbejdernes Landsbank

Hør om dine muligheder hos os

 

Ranking i sektoren 2021

Placering

     

Bank

1       Arbejdernes Landsbank
2      

Middelfart Sparekasse

3       Ringkjøbing Landbobank 
4       Nordea
5       Spar Nord Bank
6       Sydbank
7       Nykredit
8       Jyske Bank
9       Sparekassen Sjælland-Fyn
10       Danske Bank
11       Sparekassen Kronjylland
12       Saxo Bank
13       Handelsbanken

 

Fakta om Sustainable Brand Index™

Sustainable Brand Index™ er Europas største undersøgelse om bæredygtighed, og den er blevet gennemført årligt siden 2011. Formålet med undersøgelsen er at fremme den bæredygtige agenda, vise værdien af bæredygtighed og udbrede kendskab og viden på området.

  • Rankingen i Sustainable Brand Index™ foretages med udgangspunkt i to centrale områder - miljømæssig bæredygtighed og social bæredygtighed – hvor begreberne defineres på baggrund af FN's verdensmål.

  • Den samlede score er baseret på aggregerede data om respondenternes vurdering af det enkelte brand i forhold til både miljømæssig og social bæredygtighed. 

  • Derudover undersøges det, hvordan respondenterne selv definerer bæredygtighed – og hvilke krav og forventninger de har til virksomheder i forhold til bæredygtighed.
  • Undersøgelsen er gennemført i perioden november 2020 - februar 2021 og er inddelt i to separate webinterview, hvoraf det ene fokuserer på alle brands og ranking af disse, mens det andet går i dybden omkring forbruger insights.

  • I 2021 er i alt 61.960 respondenter blevet interviewet i Norden, Holland og de baltiske lande, herunder 6.800 i Danmark.

  • Målgruppen for undersøgelserne er personer i alderen 16-70 år i hvert land, og udvælgelsesgrundlaget er repræsentativt for hvert lands befolkningssammensætning.

Læs mere om undersøgelsen

Sådan udvikler vi banken i en mere bæredygtig retning

Få mere at vide om Arbejdernes Landsbanks bæredygtighedsstrategi og indsatser.

Læs mere

Vil du vide mere om dine muligheder

Hør, hvad vi kan gøre for dig: Ring til os på 38 48 48 48 - vi står klar alle hverdage kl. 8-20 og i weekenden kl. 10-16. Du kan også udfylde formularen herunder - og du hører fra os inden for to hverdage.

Dine oplysninger behandles fortroligt og vil kun blive anvendt i forbindelse med dit ønske om at blive kontaktet for et uforpligtende møde. Ønsker du at blive kunde hos os, beholder vi dine oplysninger. Ellers sletter vi dem efter 3 måneder. Du kan læse mere om bankens behandling af dine personoplysninger på al-bank.dk/persondata.