Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Danskerne får 19,9 mia. kr. tilbage i skat i dag

Danskerne får 19,9 mia. kr. tilbage i skat i dag

8. april 2022
Gå til nyhedsoversigt

I dag tikker der 19,9 mia. kr. ind på 3,7 mio. kr. danskeres bankkonti i form af overskydende skat, hvilket svarer til 5.435 kr. i gennemsnit pr. person. Det har Skattestyrelsen netop meddelt i en pressemeddelelse.

Selvom de fleste danskere skal have penge tilbage i skat, så er der også en del danskere, som skal betale mere i skat, hvilket udgør 8,4 mia. kr. Det betyder, at danskerne som helhed står til at få 11,5 mia. kr. netto ind på kontoen. Beløbet, som danskerne får tilbage i skat, er derfor lidt lavere end sidste år. Sidste år var beløbet ca. 12. mia. kr. netto, mens det i årene forud lå omkring 10 mia. kr. netto pr. år.

En milliardstor indsprøjtning er i dag gået ind på danskerens bankkonti i overskydende skat. I en tid med usikkerhed og forbrugerpriser som bevæger sig med højeste fart siden 1989, falder pengene på et tørt sted for nogle. Også selvom det er ens egne penge, som man har betalt for meget i skat sidste år, så luner det unægtelig i en tid, hvor mange dele i sit forbrug er blevet dyrere.

Danskerne mærker de kraftigste prisstigninger i 33 år. Gør vi det op i kroner, så skal en børnefamilie i dag bruge mere end 20.000 kr. for at opretholde det samme forbrug i forhold til for et år siden. De voldsomme stigninger er særligt drevet af højere priser på strøm, fødevarer, brændstof og gas. Vi forventer, at prisstigningerne ikke har toppet endnu, og de kommer til at blive endnu højere, før de igen bliver lavere.

For både dem, som får penge tilbage i skat, og særligt for dem der skal betale mere, vil det være en god idé at kaste et blik på forskudsopgørelsen for 2022, så man sikrer sig en så korrekt løbende skattebetaling som muligt.