Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Konverteringsbølge og buldrende boligmarked udløser 36.789 lånetilbud fra realkreditten i januar

Konverteringsbølge og buldrende boligmarked udløser 36.789 lånetilbud fra realkreditten i januar

11. februar 2021
Gå til nyhedsoversigt

Netop offentliggjorte tal fra Finans Danmark viser, at landets boligejere og virksomheder fik 36.789 lånetilbud fra realkreditinstitutterne i januar, hvoraf 13.465 er givet på baggrund af boligkøb. Dagens tal sætter dermed en tyk streg under, at januar måneds gunstige renteniveau i den grad fik boligejerne til konverteringsfadet. Især i den sidste uge op til opsigelsesfristen 29. januar gik det stærkt, og næsten halvdelen af konverteringsbølgen på 64 mia. kr. kom således i hus her. Samtidig har boligmarkedet fortsat det høje handelsniveau, hvilket også bidrager til et generelt løft i lånetilbuddene.

Januar bød både på et buldrende boligmarked og en lille konverteringsbølge, som giver pil op på antallet af lånetilbud. Renterne viste sig fra sin gunstige side, hvor 0,5 pct. lånene var toneangivende, som en del boligejere benyttede muligheden til at sikre sig en nedkonvertering af deres eksisterende realkreditlån. Det endte derfor med en konverteringsbølge, som i størrelse minder om dem, som vi så i juli og oktober sidste år.

Siden opsigelsesfristen har vi set en mindre rentestigning, som har sendt begge 1 pct. lån tilbage i varmen, og som derfor samtidig har sendt de to 0,5 pct. lån ud i kulden. Det gør, at en nedkonvertering særligt henvender sig til boligejere med 2 pct. lån eller derover. Næste opsigelsesfrist venter ved udgangen af april.

Med lille pil op på renterne og et boligmarked, som falder lidt mere til ro, så forventer vi også et fald i antallet af lånetilbud i forhold til januar. Vi ser dog fortsat konverteringsmuligheder i sigte og en pæn, om end lavere, aktivitet på boligmarkedet, så realkreditten kommer stadig til at udskrive en pæn portion lånetilbud over den kommende tid.