Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Et stærkt boligmarked holder antallet af tvangsauktioner lavt

Et stærkt boligmarked holder antallet af tvangsauktioner lavt

9. april 2021
Gå til nyhedsoversigt

I marts blev der bekendtgjort 143 tvangsauktioner, når der tages højde for normale sæsonudsving. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det lave antal månedlige tvangsauktioner, hvor der i 2020 var 176 i gennemsnit om måneden, fortsætter altså ufortrødent i de første tre måneder af 2021, og har endda taget et nyk ned til under 150 bekendtgjorte tvangsauktioner om måneden.

Starten på 2021 har budt på et lavt antal tvangsauktioner – endda lavere end vi gennemsnitligt så pr. måned i 2020, som bød på det laveste antal tvangsauktioner i 12 år. Hvor vi normalt vil se tvangsauktionerne tikke op efter en krise, er det modsatte sket denne gang - også selvom ledigheden er højere i dag end før krisens start.

Den altoverskyggende årsag til, at antallet af tvangsauktioner er trykket i bund, skal findes på det stærke boligmarked. For når priserne stiger, handelsaktiviteten er høj og liggetiderne falder, så er det alt andet lige lettere at sælge sin bolig i fri handel, hvis der opstår problemer med at betale terminen. I tillæg er det heller ikke boligmarkedets kernetropper, som er hårdest ramt af ledighed under denne krise.

Ser vi fremad, så forventer vi, at antallet af tvangsauktioner vil fortsætte det lave niveau. Vores forventning bygger på det stærke boligmarked, og at restancerne (som er første tegn på betalingsproblemer blandt boligejerne) fortsat er meget lave.