Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
25.674 lånetilbud fra realkreditten i marts

25.674 lånetilbud fra realkreditten i marts

16. april 2021
Gå til nyhedsoversigt

I marts modtog boligejere og virksomheder 25.674 lånetilbud fra realkreditinstitutterne, heraf 12.779 til boligkøb og nybyggeri. Det viser dugfriske tal fra Finans Danmark. Det er især antallet af lånetilbud til boligkøb og nybyggeri, som holder højt niveau i marts, hvor boligejerne har indhentet det højeste antal lånetilbud siden oktober 2017.

Der er fart på boligmarkedet, og det får naturligvis danskerne til at valfarte til realkreditinstitutterne for at få finansieret deres boligkøb. Når det er sagt, så er vi langt fra rekorder for antallet af lånetilbud, hvilket skyldes, at det der for alvor kan rykke i lånetilbuddene, er nedkonverteringer. Og her betyder de seneste måneders rentestigning, at nedkonverteringer ikke for alvor er attraktivt i øjeblikket.

Den toneangivende rente på et 30-årigt fastforrentet realkreditlån med afdrag gået fra 0,5% i starten af januar til 1,5% i dag, og da en del boligejere samtidig har klaret nedkonverteringen ved tidligere lejligheder, så sætter det en naturlig begrænsning på konverteringsaktiviteten og dermed antallet af lånetilbud.

Retter vi blikket ud i fremtiden, så forventer vi fortsat et pænt niveau i antallet af lånetilbud. Her er det i høj grad aktiviteten på boligmarkedet som vil bidrage, da farten stadig er høj, hvor danskerne vil indhente lånetilbud hos realkreditinstitutterne til at finansiere købet. Det nuværende renteniveau vil dog betyde, at bidraget til antallet af lånetilbud fra nedkonverteringer vil være relativt begrænset. Det har primært været boligejere med 2%-lån eller derover, som har haft gevinst af en nedkonvertering, og med den nuværende rente på 1,5%, er nedkonverteringsmulighederne så godt som forduftet for de boligejere.