Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
1%-lånet med afdrag banket 6 måneder tilbage

1%-lånet med afdrag banket 6 måneder tilbage

17. februar 2021
Gå til nyhedsoversigt

Siden starten af året har rentepilen peget op, og det betyder nu, at vi skal et halvt år tilbage for at finde et tilsvarende renteniveau. 1 pct. lånet med afdrag fra Totalkredit handler netop nu i kurs 98,8, og det kursniveau skal vi altså tilbage til slutningen af august sidste år for at finde tilsvarende.

De danske boligrenter har siden starten af året kendt én vej – og det er op. I starten af året var 0,5 pct. lånet det toneangivende 30-årige lån, mens det nu er 1 pct. lånet, som så nu er kommet ned under kurs 99. Der er ikke meget positivt at sige for boligejerne om de stigende boligrenter. De stigende renter kan for nogen ødelægge nedkonverteringsmulighederne, og samtidig er renten langtfra steget nok til, at opkonverteringerne for alvor kan komme på tale endnu. Når det er sagt, så er det stadig et hamrende lavt renteniveau.

Det stigende renteniveau vil også lægge en stor dæmper på konverteringsaktiviteten, hvor boligejerne i snart to år har vænnet sig til at kunne nedkonvertere deres realkreditlån og derved spare penge i budgettet. Med det nuværende renteniveau taler en nedkonvertering stadig til boligejere med 2 pct. lån eller derover, men portionen af boligejere, som har netop den profil er efterhånden kraftigt decimeret. Og fortsætter renten med at stige, så fordufter de sidste konverteringsmuligheder også som dug for solen.

Vinduet for en nedkonvertering har dog varet i næsten to år, og derfor har rigtig mange boligejere fået klaret nedkonverteringen ved tidligere lejligheder, hvor der over de seneste to år er blevet konverteret realkreditlån for omkring 700 mia. kr.