Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
1,5%-lånet handler tæt på kurs 100

1,5%-lånet handler tæt på kurs 100

8. juli 2021
Gå til nyhedsoversigt

Det 30-årige 1,5 pct. lån med afdrag fra Totalkredit har i løbet af formiddagen, i enkelte handler, handlet over kurs 100, og netop nu er gennemsnitskursen på 100,2. Som det ser ud lige nu, så ligner det, at gennemsnitskursen ender over 100, men dagen er endnu ung, så der kan nå at ske meget endnu. Ender kursen dagen med et gennemsnit over 100, så lukker 1,5 pct. lånet for tilbudsgivning i morgen.

Hvis dagen ender med, at 1,5%-lånet går over kurs 100 og dermed lukket for tilbud, så har boligejerne et yderst fornuftigt alternativ i baghånden. 1%-lånet er nemlig allerede på hylderne hos Totalkredit og har aktuelt en kurs omkring 96,4. Rentefaldet kan også sende nedkonverteringsmuligheder tilbage for især boligejere med et 2%-lån eller derover – især hvis rentefaldet fortsætter frem mod opsigelsesfristen ved udgangen af juli.

Vi er et godt stykke inde i juli, som byder på en opsigelsesfrist ved udgangen af måneden. Her åbner rentefaldet en dør på klem for, at boligejere med 2%-lån eller derover får endnu en mulighed for at nedkonvertere. Hvis der for alvor skal skubbes til konverteringsaktiviteten, så kræver det dog, at 1%-lånet kommer yderligere et par kurspoint op fra de aktuelle 96,4.

Har man i dag et 2%-lån med afdrag med en restgæld på 1 mio. kr. og omlægger det til et nyt 1%-lån med afdrag, så sparer man ca. 60 kr. om måneden efter skat, mens afdraget stiger med 500 kr. om måneden. Omkostningen i form af gebyr og kurstab er ”tjent hjem igen” på ca. 8 år.