Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
0,5%-lånet starter 2021 med at kravle over kurs 98

0,5%-lånet starter 2021 med at kravle over kurs 98

5. januar 2021
Gå til nyhedsoversigt

Renterne har startet 2021 ud med at pege ned. Det betyder, at kurserne på boligejerens realkreditlån har peget opad med det resultat, at det 30-årige 0,5 pct. lån fra Totalkredit netop nu er kravlet over kurs 98, hvilket er det højeste kursniveau i obligationens levetid. For blot 8 dage siden var kursen på 0,5 pct. lånet en spids over kurs 97.

Renten har siden det kraftige hop op i Coronakrisens indledning, stort set kun set én vej – og det er ned. Rentefaldet betyder, at det 30-årige 0,5 pct. lån nu styrer over kurs 98, hvilket er det højeste kursniveau i obligationens levetid. Rentefaldet er godt nyt for de tusindvis af nyslåede boligejere, som står over for et valg af finansiering. Det er samtidig godt nyt for konverteringsovervejende boligejere, da vi samtidig nærmer os næste opsigelsesfrist ved udgangen af januar. Her er det ikke kun boligejere med 2 pct. lån eller derover, som skal være opmærksomme, men også så småt boligejere med 1,5 pct. lån, når 0,5 pct. lånet altså er tikket over kurs 98.

Rentefaldet kan sætte fut under konverteringerne, da døren så småt åbner for boligejere med et 1,5 pct. lån, som hidtil ikke har haft de samme konverteringsmuligheder som boligejere med et 2 pct. lån eller derover. Med en opsigelsesfrist lurende i horisonten, så kan der med det aktuelle renteniveau være lagt i kakkelovnen til endnu en konverteringsbølge ved udgangen af januar. Det er endnu for tidligt at spå om størrelsen, men som boligejer med fast rente er der al mulig grund til at spænde sikkerhedsselen og følge med i den kommende tid.

Har man i dag et 1,5 pct. lån med afdrag og en restgæld på 1 mio. kr. og omlægger til et nyt 0,5 pct. lån, så sparer man ca. 110 kr. om måneden efter skat. Omkostningen i form af gebyr og kurstab er ”tjent hjem igen” på ca. 5,5 år.