Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation

Vaccinehåb sender renten op og genåbner for 1%-lån m. afdrag

10. november 2020
Gå til nyhedsoversigt

Det 30-årige 1 pct. lån med afdrag fra Totalkredit handler netop nu i gennemsnitskurs under 100 – helt nøjagtig 99,87. Ender kursen med et gennemsnit under 100, når dagen er omme, som alt tyder på lige nu, så genåbner 1 pct. lånet med afdrag for tilbudsgivning i morgen.

Primært nyheden om et vaccinehåb mod Coronavirus sender renterne og aktiekurserne i vejret verden over, og det er så kommet oveni et lettelsens suk fra det amerikanske præsidentvalg. Det smitter selvsagt også af i den hjemlige andedam, hvor de danske boligrenter også stiger. Det betyder, at det 30-årige 1 pct. lån med afdrag befinder sig i terrænet lige under 100, og genåbner altså for tilbud i morgen, hvis det niveau holder dagen ud. Lånet har ellers været lukket land for boligejerne i store dele af oktober og november, men har altså nu kurs tilbage på hylderne fra i morgen.

Selvom renten altså stiger på baggrund af de gode nyheder om et vaccinehåb mod Coronavirus, så skal vi huske på, at en rente på 1 pct. stadig er hamrende lavt. Det er desuden ikke en rentestigning i den størrelsesorden, som kommer til at skubbe boligmarkedet ud af kurs. Og på trods, af at vi netop har vinket farvel til opsigelsesfristen ved udgangen af oktober, så venter der endnu en opsigelsesfrist ved udgangen af januar næste år, hvor det for boligejere med 2 pct. lån eller derover fortsat kan være attraktivt at nedkonvertere deres realkreditlån til et lån med lavere rente.

Har man i dag et 2 pct. lån med afdrag med en restgæld på 1 mio. kr. og omlægger det til et nyt 1 pct. lån med afdrag (her antaget, at kursen er 99,87), så sparer man ca. 180 kr. om måneden efter skat. Omkostningen i form af gebyr og kurstab er ”tjent hjem igen” på ca. 3 år.