Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Danskerne konverterede for 9 mia. kr. i sidste uge – lille konverteringsbølge under opsejling

Danskerne konverterede for 9 mia. kr. i sidste uge – lille konverteringsbølge under opsejling

27. juli 2020
Gå til nyhedsoversigt

Netop offentliggjorte tal fra realkreditinstitutterne viser, at indfrielserne ved udgangen af sidste uge foreløbigt er oppe på næsten 35 mia. kr. Det er en stigning på 9 mia. kr. fra ugen før. Med 1 pct. lånet over kurs 99 og 4 dage til opsigelsesfrist er der potentiale for, at indfrielserne runder 40 mia. kr.

Tallene fra realkreditinstitutterne betyder, at der anes en lille konverteringsbølge, når vi kommer om på den anden side af fredagens opsigelsesfrist. Det vil dog alene være en mindre bølge, som i størrelse er langt fra sidste års kraftige konverteringsbølger. Vi forventer højst, at vi kommer op i nærheden af en konverteringsaktivitet på 40-50 mia. kr. Hvis der virkelig skal tryk på bølgen, så skal renten længere ned, end vi ser i øjeblikket med 1 pct. lånet på den gode side af 99. Det er boligejere med et 2 pct. lån eller derover, som med det nuværende renteniveau har de bedste omlægningsmuligheder.

Hvis konverteringsaktiviteten for alvor skal op i gear, så skal renten længere ned. 0,5 pct. lånet har p.t. en kurs omkring 96, og hopper det blot et par kurspoint op, så vil det skubbe til konverteringsaktiviteten, hvor vi så i højere grad vil kunne tale om, at større konverteringsbølger igen skyller over landet. Vi har tidligere set, hvordan renteudviklingen på kort tid kan ændre sig markant, så vi kan ikke udelukke, at 0,5 pct. lånet for alvor kommer retur.

Har man i dag et 2 pct. lån med afdrag med en restgæld på 1 mio. kr. og omlægger det til et nyt 1 pct. lån, så sparer man ca. 180 kr. om måneden efter skat. Omkostningen i form af gebyr og kurstab er ”tjent hjem igen” på ca. 3,5 år.