Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Rentetilpasningsauktion: F5-lånerne får massive besparelser

Rentetilpasningsauktion: F5-lånerne får massive besparelser

21. november 2019
Gå til nyhedsoversigt

Første og eneste auktionsdag er afsluttet for de F5-lånere hos Totalkredit, der skal have rentetilpasset deres realkreditlån 1. januar. F3-lånere har også fået første fingerpeg på, hvad de skal betale i rente de kommende tre år. F1- og F3-lånerne må dog vente i spænding på det endelige resultat, som foreligger i morgen.

Det endelige resultat for F5-lånerne blev -0,20 pct. (inklusiv kursskæring). Det betyder, at F5-lånere, der har holdt fast i deres lån, kan lade champagnepropperne sprænge, da de kan se frem til en massiv besparelse på deres realkreditlån.

F5-lånerne har nemlig hidtil betalt 0,59 pct. i rente og kan altså de næste fem år nøjes med blot -0,20 pct. i rente. Det betyder, at F5-lånerne kan se frem til en ydelse, der er ca. 170 kr. lavere om måneden efter skat pr. lånt million*.

Det er fortsat den meget lempelige pengepolitik hos ECB, der er årsag til, at renterne på rentetilpasningslånene kan blive ved med at være lave, selvom den foreløbige F5-rente er en smule højere end den renterekord, som blev sat ved Totalkredits auktioner i august.

F3-lånerne har også udsigt til besparelser

Auktionen over F3-lånet er også gået i gang i dag. F3-renten er i dag foreløbigt landet på -0,33 pct. (inklusiv kursskæring). Det endelige renteniveau for F3-lånerne kender vi dog først i morgen, men F3-lånerne kan i lighed med F5-lånerne begynde at glæde sig, da de hidtil har betalt 0,08 pct. i rente, og nu altså kan se frem til en rente på -0,33 pct., hvis niveauet holder.

Holder niveauet fra i dag betyder det, at F3-lånere, der har holdt fast i deres lån, får en lavere månedlig ydelse fremover. Det betyder, at F3-lånere vil spare ca. 90 kr. på den månedlige ydelse efter skat pr. lånt million*.

F1-renten var også på auktion igen i dag og landede uændret på -0,25 pct. (inklusiv kursskæring).

Vi kender de endelige resultater for F1 og F3 i morgen fredag.

* Kilde: Totalkredit og egne beregninger. Ydelsesbesparelsen viser første års mdl. ydelser efter skat med afdrag. Tallene er beregnet på baggrund af et eksisterende lån med en restgæld på 1 mio. kr., restløbetid 25 år (for F5) og 27 år (for F3), bidrag 0,88 pct. (for F5) og 1,08 pct. (for F3). De nævnte bidragssatser er gældende ved en belåningsgrad på 80 pct. Kursfradrag på 0,2 og efter 25,6 pct. skat. Den hidtidige kontantlånsrente dækker over tallet for 2015 (F5=0,59 pct.) og 2017 (F3=0,08 pct.).